in

Nieuwe trend zorgt er voor dat wereldwijd mensen miljoenen kilo’s aan plastic afval opruimen.

Het enige virus wat deze wereld nodig heeft is deze: de #Trashtag-uitdaging. We hebben over de jaren heen al een hele hoop uitdagingen voorbij zien komen. Neem bijvoorbeeld de Ice Bucket Challenge

Deze zogeheten Challenge kwam oorspronkelijk van ‘UCO Gear’, een bedrijf die outdoorkleding verkoopt, maar is onlangs nieuw leven ingeblazen door Byron Roman.

Hij plaatste een oproep waarin hij ‘verveelde’ tieners opriep om zoveel mogelijk afval op te ruimen.

Román daagde hen uit om een ​​volledig bezaaide buiten plek schoon te maken en voor en na foto’s van het gebied te uploaden naar sociale media met behulp van de hashtag #Trashtag.

Lees ook  De foto van deze vader en zijn 6-jarige dochter verovert dankzij fraai haar stormachtig het net.

Zijn oproep explodeerde binnen de kortste keren: zodra de trend begon, deed internet zijn werk en ging de uitdaging viraal.

Alleen al op Twitter heeft de hashtag meer dan 600.000 mensen bereikt en op Instagram is de hashtag getagd in meer dan 25.000 berichten.

Het is zelfs overgenomen in meerdere talen, met bijvoorbeeld in het Spaans: #basurachallenge, “basura” wat afval betekent in het Spaans. Dit zijn het soort hashtags die de wereld momenteel nodig heeft!

Sommigen noemen het “de beste uitdaging ooit”. Anderen beginnen online contact te zoeken met vrienden en maken plannen om bepaalde locaties “#trashtag” te maken.

Lees ook  21-jarige Groninger plundert rekening van ondernemer: buit 1,1 miljoen euro

“Ik heb hierdoor een klein beetje meer vertrouwen in de mensheid”, plaatste meerdere mensen op social media.

De uitdaging heeft al duizenden mensen over de hele wereld geïnspireerd. Van India en Maleisië tot Mexico en Brazilië dragen mensen bij aan een schoner milieu.

Dit bewijst dat we beetje bij beetje een groot verschil kunnen maken. Dus namens op team hier op de redactie willen we zeggen: Bedankt iedereen voor de hulp!

BONUS: Dit is hetzelfde idee jaren geleden in Hong Kong. Het maakt echt een verschil.

0.5 kg baby is te vroeg geboren en stervende – arts redt haar leven met een plastic supermarktzak

Onderzoek bevestigd: Kale mannen zijn intelligenter, succesvol en sexy