in

Nikki’s foute filmpje belandde op Dumpert: ‘Lekker videootje hoor’, zei een collega

Ze werd gehackt, afgeperst en zag een filmpje dat alleen voor de ogen van haar vriend was bedoeld op onder meer Dumpert belanden.

Na een moeilijke periode is ze er sterker dan ooit uitgekomen en wil ze andere slachtoffers bijstaan. ,,Hoe blo*t je ook online komt te staan, ik ben het levende bewijs dat het uiteindelijk weer goedkomt, echt.’’

In 2017 krijgt Nikki ineens berichten binnen. ‘Er staat een video op je tijdlijn van Facebook, maar ik betwijfel of je dat online wil hebben’, zegt een vriend.

‘Lekker videootje hoor’, zegt een collega. Ze heeft een melding gehad van haar Dropbox-account, iemand heeft ingelogd.

Wat blijkt: ze is gehackt, en de dader heeft toegang tot onder meer haar persoonlijke en pikante foto’s en video’s.

Hij dreigt dat ze bitcoins moet betalen, anders zet hij de hele boel online, onder meer op de populaire videowebsite Dumpert.

Om te laten zien dat het menens is, heeft hij al wat gedeeld op haar Facebook, waarvan hij ook het wachtwoord heeft gekraakt.

”Hij was echt moeilijk te vinden. Hij werkte met allemaal veilige verbindin­gen”

Dumpert zat fout
De rechter oordeelde in 2018 dat de populaire video-website Dumpert een schadevergoeding moest betalen.

Dit hebben zij gedaan door een vergoeding te betalen voor de gemaakte kosten voor de advocaat en privédetective. Ook moest Dumpert 10.000 euro betalen voor iedere dag dat ze het filmpje toch zouden plaatsen.

36 uur online
Ze betaalt niet, maar licht Dumpert in. Die doen niets en dezelfde avond staat een filmpje online. In rood-zwarte lingerie kijkt ze in de spiegel en zegt ze:

Lees ook  Britse vrachtwagenchauffeur belooft 2 immigranten naar Engeland te brengen:

‘Hee boef, schiet je wel een beetje op? Ik wacht op je.’ In 36 uur wordt het ongeveer een miljoen keer bekeken.

582 onzekere dagen volgen. Onzeker, omdat ze niet weet wie de hacker is. Ze weet dat hij nog meer ‘na*ktmateriaal’ heeft.

Gaat hij nog meer online gooien? Ze schakelt een advocaat, een privédetective en Peter R. de Vries in. Ook de politie doet pogingen de dader te vinden.

Uiteindelijk, na meer dan anderhalf jaar, wordt hij gepakt. ,,Hij was echt moeilijk te vinden. Hij werkte met allemaal veilige verbindingen. Maar het is gelukt en hij kreeg 2,5 jaar gevangenisstraf.’’

Taboe
Het is net als met s*ks. Iedereen doet het, maar mensen vinden het moeilijk om over te praten.

Nikki merkt na de publicatie van de video dat ze er nauwelijks met mensen over kan praten. Ze durven dat niet. ,

,Er heerst een enorm taboe op. Het is net als met s*ks. Iedereen doet het, maar mensen vinden het moeilijk om over te praten.

Zo is het ook met s*xting (de term die gebruikt wordt voor het versturen van s*ksuele teksten of beelden, red.).’’

Nikki doet sindsdien alles wat in haar macht ligt om dat taboe te doorbreken en zoekt bewust de media op.

Ze verscheen al bij talkshows en bijvoorbeeld bij RTL Boulevard om haar verhaal te doen en uit te leggen dat ‘online s*ksueel mis bruik’ een erg grote impact heeft.

Lees ook  Deze moeder filmt stiekem de tandarts van haar zoon als ze beseft dat er iets niet in de haak is.

Ze schreef een boek waarin ze onder meer ‘tips en tricks’ geeft hoe er mee om te gaan. Ze was in 2017 nog accountmanager bij de Makro, maar tegenwoordig helpt ze slachtoffers via haar nieuwe werkgever helpwanted.nl, waar jongeren terechtkunnen bij online s*ksueel mis bruik. En deze week lanceerde ze haar eigen website, nikkileejanssen.nl.

,,Op die site heb ik onder meer twee brieven gezet. Eén aan slachtoffers en één aan daders. Ik merkte dat na het schrijven van mijn boek ik ook nog persoonlijke vragen kreeg van slachtoffers.

Ik hoop ze hiermee te helpen. Ik wil ze laten zien dat ik weet wat ze meemaken, dat ze er niet alleen in staan en dat ze er hopelijk over durven te praten. De daders wil ik laten inzien wat ze aanrichten.’’

Wat doet het met een 14-jarige?
Ze zegt dat online mis bruik je ‘kapot kan maken’. ,,En het heeft mij aan het denken gezet. Wat doet het wel niet met een 14-jarige waarvan beelden worden rondgestuurd?

Je ziet bij deze problematiek dat jongeren zelfs een einde aan hun leven maken en dat mag natuurlijk echt niet gebeuren.

Door wat voor een diep dal je op dat moment ook gaat en hoe na*kt je ook op het internet staat: ik ben het levende bewijs dat het goedkomt uiteindelijk, écht.’’

Ik ben gestoken!’ Gillende man roept politie en ambulance, maar dader blijkt een wesp te zijn

Corendon stelt reizen naar Turkije twee weken uit