in

Nog een paar stranddagen en plaknachten

Gisteren was het even een dagje iets minder warm waardoor er officieel een einde kwam aan de lange hittegolf van 13 dagen. Maar vandaag en morgen is de hitte weer even terug.

Bijna twee weken was het bloedheet in Nederland. De landelijke hittegolf van 13 dagen was lang, maar zeker niet de langste. Zo duurde de hittegolf in het jaar 1975 zelfs 18 dagen.

Wel waren er acht tropische dagen achter elkaar. Een unicum, zegt Buienradar-meteoroloog William Huizinga.

En als het gisteren in De Bilt warmer dan 25 graden was geworden hadden we de hittegolf gewoon nog even doorgetrokken.

Want vandaag wordt het gemiddeld 27 graden, in het zuidoosten kan de 29 worden gehaald. Perfect strandweer.

Lees ook  DIT is waarom je thuis minimaal 1 afgesloten fles cola in de kast moet hebben. Het kan namelijk levens redden!

Vanmiddag wordt het wel wat bewolkter, maar de warmte blijft. Vanavond gaat het vanuit het zuidwesten zachtjes regenen.

Klamme nacht
En hadden we afgelopen nacht wel weer een dekentje nodig (10 graden in Drenthe), komende nacht is het door de aanvoer van warme lucht en regen weer klam. De temperatuur komt maar net onder de 20 graden.

Morgenochtend trekt de regen naar het noordoosten weg en breekt de zon door. We krijgen een nog warmere dag dan vandaag.

William Huizinga verwacht dat lokaal de 31 graden misschien wel gehaald wordt. Het blijft overdag droog met een lekker briesje. In de avond kan het in westen wel gaan onweren, waarschuwt Huizinga.

Lees ook  Jongedame (19) choqueert met vierkant gezicht na ingreep (video)

Vrijdag gaat de temperatuur wat omlaag, maar kan nog altijd de 25 graden worden gehaald. Er is overdag nog wel kans op een aantal stevige regen- en onweersbuien.

Paar stapjes terug
In het weekend doen we nog een paar stapjes terug en zondag komen we nog maar net boven de 20 graden uit. Ook kan het af en toe gaan regenen. Dat lijkt ook het weerbeeld van de komende week te worden.

Dus nog een paar dagen zomerse warmte, en daarna de verkoeling waar misschien best veel Nederlanders behoefte aan hebben.

Vrouw (31) blijft zwaargewond op straat liggen na ernstige mishandeling

86-jarige is alleen wanneer hij hartaanval krijgt en niet meer kan bewegen – denkt dat hij zal sterven tot hond heldendaad doet