in

Nog even fris, maar dit weekend kan de barbecue weer aan

Buiten mag het vandaag even herfst lijken, maar niet getreurd: dit weekend kunnen nog één keer de korte broeken en zomerjurkjes uit de kast worden getrokken.

“Het blijft de rest van de dag regenachtig”, zegt weerman Marc de Jong van Buienradar. “In de loop van de middag trekt de neerslag richting het zuidoosten weg, met misschien nog wat opklaringen in Groningen.”

Bekijk hier waar het regent in Nederland

Prinsjesdag
Morgen is het Prinsjesdag en in Den Haag belooft het een droge, maar koude dag te worden. De temperatuur ligt rond de 16 graden, maar door de matige tot soms vrij krachtige wind (windkracht 5) ligt de gevoelstemperatuur nog lager.

De Jong, vooruitlopend op de traditionele hoedjesparade van verschillende (vrouwelijke) politici: “Ik raad iedereen met een hoed aan om die morgen goed vast te houden.”

Lees ook  Jan (78) en Kitty (72) verjagen overvallers uit huis: 'Ik laat mijn handen niet vastbinden'

In de rest van het land is het weerbeeld nagenoeg hetzelfde, met in het noordoosten nog kans op een paar buien.

Woensdag en donderdag klaart het op en zien we vaker de zon. Wel blijft het met 15-16 graden kouder dan normaal in deze tijd van het jaar.

Zomers weekend
Vanaf vrijdag gaat de wind draaien en komt er warme en droge lucht vanuit het zuidoosten onze kant op. Vrijdag blijft de temperatuur nog hangen rond de 18 graden, maar zaterdag gaat de temperatuur flink omhoog.

“In het midden van Nederland wordt het 22 graden en in het zuiden kan het kwik zelfs oplopen tot 25 graden.”

Lees ook  5-jarig meisje sterft uren nadat ze door de dokter is weggestuurd omdat ze vijf minuten te laat is

Zondag wordt het nog een paar graden warmer. In het hele land zal de temperatuur rond de 25 graden liggen, met uitschieters van 27 graden in het zuiden van Limburg. “Heerlijk weer om de barbecue weer aan te steken”, zegt De Jong.

Zware ochtendspits door regenval
Mede door het slechte weer liep de ochtendspits op veel plekken uit op een langdurige chaos. Een ongeluk zorgde voor een lange file op de A4 bij Rijswijk,waarbij de wachttijd opliep tot wel twee uur.

Op de A12 van Arnhem naar Utrecht ontstond oponthoud van bijna een uur tussen Driebergen en knooppunt Lunetten.

Door een ongeluk werden drie rijstroken afgesloten. Kort voor 09.00 uur werd de weg weer vrijgegeven.

Vriendin Thierry Baudet uit de kleren en laat tepels zien!

Visser gooit hengel uit en schrikt als hij angstaanjagende ‘buitenaards wezen’ vangt