in

OM: Er komen zo snel mogelijk antwoorden in de zaak Anne Faber

Het Openbaar Ministerie (OM) wil zo snel mogelijk antwoorden geven op de vragen die leven rond Michael P., de man die verdacht wordt van het doden van Anne Faber uit Utrecht. Wanneer dat kan, is nog onduidelijk, mede omdat de verdachte nog steeds geen contact mag hebben met de buitenwereld. ,,Zodra we kunnen, komen we met antwoorden’’, zegt woordvoerder Mary Hallebeek.

Michael P. (27) zit nog steeds in alle beperkingen, zoals dat in juridische termen heet. Hij mag alleen contact hebben met zijn advocaat Niels Dorrestein, die echter ook niks mag meedelen over wat er buiten de gevangenismuren gebeurt en wat er allemaal over zijn zaak verteld wordt. Hij mag de verdachte alleen voorbereiden op en bijstaan tijdens verhoren, zonder exact te weten wat justitie precies gaat vragen.

Lees ook  Jongen bewusteloos geschopt - nu waarschuwt moeder andere ouders..

,,Het is de bedoeling dat de verdachte zijn verklaringen spontaan en uit zichzelf aflegt. Het moet niet van buitenaf gestuurd of beïnvloed worden’’, zegt Mary Hallebeek van het OM. ,,Stel dat hij de krant zou kunnen lezen. Zijn verhaal zou hij op basis daarvan kunnen aanpassen. Dat is niet goed voor het achterhalen van de waarheid, vooral als er nog belangrijke vragen openstaan.”

Lees ook  Vrouw (35) overlijdt aan kanker en schrijft eigen overlijdensbericht: „Het leven was goed!”

Slecht in bed: Politieagent beklaagt zich voor bejaard echtpaar dat te snel gereden had.

Als de ouders hun dochter zo zien, krijgen ze een zenuwaanval. Haar lichaam zal er voor altijd ZO uitzien!