in

Oma bevalt van eigen kleindochter, zodat haar zoon en zijn man vaders kunnen zijn

Cecile Eledge is inmiddels 61 jaar. Voor de grap zei ze dat ze het niet erg zou vinden draagmoeder te zijn voor haar zoon en zijn man. Echter, ze passeerde een reeks medische testen, waaruit bleek dat ze nog in prima gezondheid verkeerde.

Een week geleden werd Uma Louise geboren in het Nebraska Medical Center met een gewicht van 2,3 kg.

Vaders Matthew Eledge en Elliot Dougherty vertelden dat de geboorte van hun dochtertje mogelijk was dankzij de vrouwen in hun leven. Daarmee doelden ze op de moeder van Matthew en de zus van Elliot.

Cecile was de draagmoeder en beviel van het baby’tje. Elliots zus doneerde de eicellen voor de zwangerschap, aldus TODAY.

Lees ook  Meisje van elf overleden na zwaar ongeluk in Heel

Matthews moeder zei tijdens het testen dat ze steeds verwachtte dat artsen zouden zeggen dat ze niet geschikt was om een surrogaatmoeder te zijn.

„Maar de artsen zeiden dat er absoluut geen reden was dat de zwangerschap niet voltooid zou kunnen worden,” vertelde ze.

Cecile gaf aan dat ze tijdens de zwangerschap voorzichtiger was dan ooit. Ze gaf zelfs koffie helemaal op, iets wat ze zelfs toen ze zwanger van Matthew was niet deed.

„Ik zou me verschrikkelijk gevoeld hebben als er iets was gebeurd,” zei ze. „Ik heb alles volgens het boekje gedaan. Weet je, ik hou veel van mijn koffie.”

Baby Uma is verwekt door in-vitrofertilisatie met Matthews sperma en de eicellen van Elliots zus, Lea Yribe.

Lees ook  Autistische jongen (12) belandt in kunstmatige coma nadat pesters hem bleekwater te drinken geven

Het idee om vader te worden speelde al een paar jaar. Tijdens een gesprek met zijn zus bood ze aan om haar eicellen te doneren en begon het idee gestalte te nemen.

Iemand te betalen voor eicellen en om draagmoeder te zijn leek het koppel een beetje kil en zakelijk. Daarom zijn ze erg blij met hoe alles is gelopen.

„Hoewel we misschien een onconventionele aanpak hebben gekozen, waren we in staat om over het proces te praten en het maakte alles nog spannender en leuker,” vertelde Matthew.

We wensen de kersverse ouders en de rest van de familie heel veel geluk en gezondheid toe!

Misbruik verwoestte het gelukkige leven van Gabi (19): ‘Ik dacht echt, ik kom hier nooit levend uit’

Experts waarschuwen Koningin Maxima: “Let goed op Alexia!”