in

Oma wist niet dat ze zwanger was en bevalt van een babyjongetje

Toen Michele Hall in Napels, Florida, te horen kreeg dat ze officieel in de overgang was in 2017, ging ze ervan uit dat ze niet langer zwanger kon worden.

Destijds schokte het nieuws haar niet – ze had tenslotte op 50-jarige leeftijd al vier eigen kinderen en twee kleinkinderen verwelkomd.

Maar het nieuws dat slechts enkele maanden later kwam – dat ze zwanger was en een babyjongen had – was een heel ander verhaal.

Volgens Naples Daily News zegt Michele dat ze geschokt was door het nieuws en vroeg zich af hoe ze de tekens had kunnen missen.

De outlet meldt dat ze geen van de gebruikelijke veel voorkomende zwangerschapssymptomen heeft ervaren, zoals ochtendmisselijkheid of gewichtstoename, die haar hadden kunnen tippen.

En hoewel er enkele pijntjes waren die kwamen en gingen, dacht ze dat die met de menopauze of de bijwerkingen van lupus (die ze de afgelopen 10 jaar heeft gehad) te maken hadden.

Het was pas toen een sluipend vermoeden ertoe leidde dat Michele een zwangerschapstest had gekocht dat de aanstaande moeder haar symptomen met iets anders begon te herkennen.

Nadat een arts het nieuws had bevestigd, hadden Michele en haar man Jerry, 47, plotseling slechts twee maanden om zich voor te bereiden op de geboorte van hun zoon.

Kun je je voorstellen dat je ontdekt dat je 26 weken zwanger bent en nauwelijks twee maanden hebt om je voor te bereiden?

Voeg daaraan toe dat je dacht dat je meer dan tien jaar geleden kinderen had gekregen en, nou, laten we zeggen dat er een heleboel emoties zijn die je waarschijnlijk moet verwerken.

Michele zei tegen NDN dat ze na de eerste schok was overmand door angst en angst voor de toekomst.

Tussen haar leeftijd en haar lupus werd ze automatisch gecategoriseerd als een ‘geriatrische’ zwangerschap met een hoog risico en was ze gepland voor een keizersnede.

Lees ook  Pleun met maatje meer laat alles zien!

In de weken die volgden, zorgde Michele extra goed voor zichzelf, ging naar de doktersafspraken om de voortgang te volgen en werd opgewonden.

Natuurlijk was er een beetje gêne en onhandigheid die blijkbaar hoort bij het territorium als je een zwangere vrouw van in de 50 bent.

“Veel oudere mensen keken naar me omdat ze waarschijnlijk probeerden te achterhalen of ik zo oud was als ze dachten dat ik was”, vertelde Michele aan NDN. Maar toen het nieuws zich verspreidde onder haar vrienden en familie kwam de vreugde.

“Een baby geeft een nieuw begin aan,” deelde Michele, die drie volwassen kinderen uit een eerdere relatie heeft en een 14-jarige dochter met Jerry.

Baby Grayson arriveerde uiteindelijk op 27 december 2018 en werd met open armen verwelkomd door zijn ouders.

De eerste dagen van de baby waren echter stressvol voor het gezin. Artsen schatten dat zijn leeftijd bij de geboorte tussen de 34 en 35 weken was geweest, waardoor hij iets jonger was dan de volledige leeftijd.

Met een gewicht van iets meer dan 2.7kg werd hij nauwlettend in de gaten gehouden in de NICU, vanwege complicaties van een slaapapneu-episode en enkele andere problemen met de luchtwegen.

Maar na 12 dagen trok hun kleine jongen door en het gezin kon eindelijk gemakkelijk ademen en hem mee naar huis nemen.

Volgens AARP is er een recente toename van moeders die in de veertig en vijftig bevallen.

Het merendeel van de zwangerschappen voor vrouwen in de vijftig gebeurt echter als gevolg van vruchtbaarheidsinterventie, wat de natuurlijke zwangerschap van Michele nog ongebruikelijker maakt.

“De gemiddelde leeftijd voor de menopauze is 51”, voegt een rapport van de AARP toe. “Vruchtbaarheid neemt af voor vrouwen door de jaren 30, ebt veel verder in de jaren 40 en eindigt grotendeels met 45, zeggen medische experts.”

Lees ook  Meisje m*sbruikt door trainer bij voetbalclub in Etten-Leur: celstraf en schadevergoeding

Hall’s OB, Dr. Thomas Beckett, merkte ook op hoe zeldzaam haar geval is, door NDN te vertellen dat de oudste patiënt die hij had afgeleverd eerder 48 was en dat hij nog nooit een toekomstige moeder op Michele’s leeftijd had gezien.

Hoewel natuurlijke conceptie tijdens de menopauze zeldzaam is, gebeurt het wel.

We denken vaak aan de menopauze als het moment waarop je officieel je menstruatie verliest en niet langer zwanger kunt raken maar de waarheid is dat het een lang transitieproces is.

Het lichaam verliest niet volledig zijn vermogen om in één keer te ovuleren; eerst ondergaan we perimenopauze, terwijl het lichaam zich voorbereidt om veranderingen aan te brengen.

Zelfs als we eenmaal in de overgang zijn kan het lichaam nog steeds ovuleren, meldt Medial News Today.

Toch kan de kwaliteit van deze “oudere” eieren vaak een probleem zijn en daarom kunnen oudere zwangerschappen vaak leiden tot chromosomale afwijkingen.

Nu ze weer thuis zijn, brengt het gezin hun dagen door met het nestelen van hun babyjongen en koesteren ze zich (opnieuw) in de vreugde van het ouderschap.

“Nu komen we gewoon weer terug in ons normale leven na een chaotische 12 tot 13 weken,” vertelde Michele aan NDN.

Maar het goede nieuws? Hoewel ze hun handen vol hebben, hebben ze thuis een ingebouwde oppas, dankzij hun 14-jarige dochter, Aubrey.

Oh, en als je je afvraagt ​​of het gezin stappen zal ondernemen om ervoor te zorgen dat dit absoluut hun laatste baby is, meldt NDN dat het al is geregeld – Michele heeft haar eileiders tijdens de keizersnede laten verwijderen.

Grimmige sfeer bij autobedrijf waar politie onderzoek doet naar groepsverkr*chtingen

16-jarig Lauren pleegt zelfmoord nadat pestkoppen haar sloegen omdat ze opkwam voor vriendin