in

Omdat de vrouw haar buikgevoel volgt, redt ze het leven van haar baby.

Toen Ayla Heller uit Gresham in de Amerikaanse staat Oregon in verwachting was van haar eerste kind, was ze vol vreugde en hoop over haar kleine gezinnetje.

Haar zwangerschap verliep goed en probleemloos, maar kort voor de uitgerekende datum, tijdens de 38e week, gebeurde er iets verschrikkelijk.

Ayla stond ’s morgens op om naar het werk te gaan. Ze merkte meteen dat haar kind nog amper bewoog, maar maakte zich aanvankelijk geen zorgen. Misschien was de baby gewoon even aan het rusten.

Tegen de middag viel het haar op dat haar baby zich nog niet omgedraaid had. Maar de baby bewoog en Ayla zelf voelde zich goed, dus moest alles wel in orde zijn.

Maar toen ze ’s avonds thuiskwam, legde haar partner Dalton zijn hand op haar buik en vroeg hoe het met de baby ging. Ayla werd nerveus, want ze besefte dat de baby niet meer bewogen had.

Ze nam een bad en liet Dalton met een stethoscoop naar de hartslag van de baby luisteren. De hartslag was nog aanwezig en alles leek normaal, maar het kind bewoog niet meer.

Lees ook  Mama ontdekt wie die “schattige, lieve oude man” voor de school van haar dochtertje is.

De aanstaande ouders waren wanhopig. Moesten ze zich zorgen maken? Ze wonnen verschillende adviezen in, maar de ene zei om onmiddellijk naar het ziekenhuis te rijden, en de andere zei dat de baby gewoon niet genoeg plaats meer had om zich veel te bewegen.

Ayla wendde zich tot haar moeder en vroeg om raad. Deze raadde haar aan om haar instinct te volgen. “Bel je vroedvrouw”, en dat is precies wat Ayla zou doen. De vroedvrouw organiseerde meteen een onderzoek in het ziekenhuis.

In het ziekenhuis toegekomen, werd Ayla onmiddellijk onderzocht. Enige tijd later had haar vroedvrouw alarmerend nieuws: er moest meteen een noodkeizersnede uitgevoerd worden. Ayla was geschokt.

De dokters en de vroedvrouwen lieten geen tijd verloren gaan en gingen meteen aan het werk. Ze brachten de kleine Maddy zo snel als ze konden ter wereld – geen ogenblik te vroeg. De placenta van Ayla was zwaar verkalkt en de baby kreeg niet meer genoeg zuurstof.

Lees ook  Monster valt 88-jarige aan om haar te v*rkrachten – en beseft algauw dat hij met de verkeerde vrouw rotzooide.

De baby bewoog zich niet meer om haar krachten te sparen. Moest Maddy op dat moment niet gehaald zijn dan zou het meisje de volgende nacht wellicht niet overleefd hebben.

Toen ze de nodige zuurstof en een glucoseoplossing kreeg, herstelde Maddy zich echter snel.

Haar ouders zijn opgelucht en dolblij. Ayla had bovendien een boodschap voor alle aanstaande ouders:

“Laat je bij twijfel altijd onderzoeken! Speel altijd op zeker. Ik had dat bijna niet gedaan. Ik had bijna tot de volgende ochtend gewacht om te kijken of er iets veranderd was. En als ik dat gedaan zou hebben, was ik haar verloren.”

Uiteindelijk is het altijd het beste om letterlijk op je buikgevoel af te gaan. DEEL haar wijze raad met iedereen die je kent!

Getrouwde vader van twee reisde 1.600 km om af te spreken met een 9-jarig meisje – maar wist niet dat het een valstrik was.

Vrouw ziet dagen later man met gestolen handtas en verandert zijn leven.