in

Onderzoek: Mannen die vaker de afwas doen zijn gelukkiger en hebben vaker s*x!

In een huishouden worden over het algemeen de taken verdeeld en wordt verwacht dat men die verantwoording ook neemt.

Het klinkt misschien wat cliché, maar zo zien we bijvoorbeeld dat de mannen verantwoordelijk zijn voor het koken en de vrouwen de leiding nemen in de vuile was. Over het algemeen is de vrouwe die voor de afwas zorgt, maar beide kunnen volgens onderzoek profiteren wanneer de man de afwas zou doen.

Onderzoek
Volgens een onderzoek dat werd gepubliceerd in de New York Post zouden mannen die vaak thuis de afwas doen gelukkiger zijn en meer sex hebben. Als we terug gaan naar vroeger bestond er thuis niet veel discussie over wie verantwoordelijk was voor de afwas. De vrouwen bleven thuis om te zorgen voor de kinderen en het huishouden, en de man bracht de centjes in de la.

Lees ook  Danny (22) verloor zijn benen bij zelfmoordpoging en heeft nu spijt

Gelukkig is er tegenwoordig een veel gelijker beeld. Zowel de man als de vrouw zijn verantwoordelijk voor de huishoudelijke taken en de opvoeding van kinderen. Maar volgens het onderzoek is het blijkbaar goed voor mannen om nog meer huishoudelijke taken op zich te nemen.

Een studie die werd gepubliceerd in het Journal of Marriage and Family ontdekten onderzoekers dat stellen die de afwas deelden meer sex hadden dan wanneer de vrouw de afwas deed. Hieruit werd geconcludeerd dat wanneer de taken gelijk werden verdeeld, er 50 procent meer kans was op sex. ”Gelijkheid is tegenwoordig erg belangrijk in relaties”, verklaart Amanda Miller (professor sociologie aan de University van Indianapolis) aan de New York Post.

Lees ook  Adele showt transformatie met voor- en nafoto’s op Instagram

Het onderzoek van de New York Post verzamelde in de jaren 80 tot 2006 gegeven van stellen heeft verzameld, onthult dat bij huishoudens waarbij de vrouw verantwoordelijk was voor de afwas, het s*ksleven geleidelijk afnam naarmate de jaren vorderde. Stellen waarbij het huishouden gelijkmatig werd verdeeld, vertoonden echter een toename van hun s*ksleven.

”We kunnen nog niet exact bewijzen waarom, wel kunnen we stellen dat wanneer het om klusjes gaat, een eerlijke verdeling het meest aantrekkelijk en s*xy is”, vertelt Amanda Miller aan de New York Post.

Kortom: Voor mannen zal de afwas verbazingwekkende resultaten op kunnen leveren…Deel dit bericht met alle luie mannen die je kent die wel wat vaker kunnen helpen in het huishouden!

Kamperen 2.0 met deze caravan met twee verdiepingen en een dakterras!

Moedermelk als medicijn? Melk bevat antistoffen tegen corona