in

Onderzoek toont aan dat mannen met baarden meer ziektes dragen dan honden

Het heeft je misschien wel voor altijd nodig gehad om je baard op de juiste lengte en dikte te laten groeien, maar zou je het scheren als we je vertelden dat je gezichtsuitdrukking meer ziektekiemen zou kunnen dragen dan een hond in zijn vacht?

Ja, dat klopt – volgens wetenschappers kunnen mannen met baarden bacteriën in hun kinharen dragen die gevaarlijk kunnen zijn voor hun gezondheid, terwijl puppy’s in het algemeen schoner worden met minder microben.

De studie, die werd ontdekt door de Mail On Sunday, nam uitstrijkjes van de baarden van 18 mannen en de halzen van 30 honden, over een reeks rassen, en vergeleek de resultaten. Technisch gezien waren er dus 12 meer honden dan mannen …

Professor Andreas Gutzeit, van de Zwitserse Hirslanden-kliniek, vertelde de publicatie: “De onderzoekers vonden een aanzienlijk hogere bacteriële belasting in monsters van de baarden van de man in vergelijking met de vacht van de honden.

Lees ook  Peuter zit vast in HUIS VOL VUUR: De hond kan vluchten, maar besluit samen te STERVEN!

“Op basis van deze bevindingen kunnen honden als schoon worden beschouwd in vergelijking met mannen met een baard.”

Uit de studie bleek dat elk van de 18 mannen met baard, tussen 18 en 76 jaar oud, hoge microbiële cijfers vertoonde.

Vergelijk dit met slechts 23 van de 30 honden met hoge niveaus – de overige zeven hebben ‘gematigde’ niveaus en honden zijn technisch gezien schoner … blijkbaar.

Je zou kunnen beweren dat er minder jongens bij het onderzoek betrokken waren dan honden, echter, elke gozer in het is zo’n beetje een onbetwiste viezerik en daar kun je niet echt ruzie over maken.

Er werden zelfs zeven mannen gevonden met microben die een bedreiging vormden voor de menselijke gezondheid.

Lees ook  Voormalig drugsverslaafde deelt ‘voor en na foto’s’ – zijn transformatie is niet te bevatten


Keith Flett, oprichter van het Beard Liberation Front (ja, dat bestaat), werpt twijfel op over het rapport aan de MailOnline:

“Ik denk dat het mogelijk is om allerlei onplezierige dingen te vinden als je wattenstaafjes van mensenhaar en -handen neemt en vervolgens test.

“Ik geloof niet dat baarden op zich onhygiënisch zijn,” hij zou zijn titel niet echt overwegen …

De heer Flett vervolgt: “Er lijkt een constante stroom van negatieve verhalen over baarden te zijn die suggereren dat het meer om pogonofobie gaat dan om wat dan ook.”

Pogonophobia is natuurlijk een extreme afkeer van baarden. Ja, dat is ook zo.

Maar onthoud, mannen – mensen met baarden zijn gewoon mensen zonder baarden, met baarden. Gewoon een beetje smeriger misschien … maar we oordelen hier niet.

Chinees themapark dwingt schreeuwend varken om van 68m hoog te bungeejumpen (heftige beelden)

Slachtoffer deelt heftige details: ‘Ik had een vrij partij met Kaj van der Ree!’