in

Onderzoek toont aan: hierom moet je altijd op je linkerzij slapen!

De meesten van ons krijgen zo´n 8 uur slaap per nacht. Dat betekent dat we een derde van ons leven aan het slapen zijn!

Slaap is heel belangrijk voor ons welzijn, dus als je vaak een slechte nacht heb ben je niet alleen moe – je hele lichaam lijkt uit balans.

Na een recente studie door de Journal of Clinical Gastroenterology, zijn we er ook achter gekomen dat het niet alleen belangrijk is hoeveel we slapen, maar ook hoe we slapen.

De studie toont specifiek aan dat onze positie in slaap een dramatisch effect op onze gezondheid kan hebben.

1. Beter voor je hart

Op je linkerzijde liggen maakt het makkelijker voor je lichaam om bloed rond te pompen. Dat komt omdat je slagaders links zitten. Als we op onze rechterzij liggen, moet het bloed eerst omhoog. Als je op je linkerzij ligt krijgen de slagaderen dus wat hulp.

Lees ook  Arm veulentje begint alleen te verdrinken. Maar dan weet een hengst precies wat hem te doen staat.

2. Goed voor de spijsvertering

Als we op onze rechterzijde slapen, lopen onze maagsappen sneller in de slokdarm, waardoor er krampen kunnen ontstaan. Als je dus problemen hebt met je spijsvertering is het belangrijk dat je op je linkerzijde slaapt om niet zonder maagsap te komen te zitten.

3. Verbetert lymfatische drainage

Op onze linkerzijde slapen is ook beter voor ons lymfatische drainage systeem, toont de studie aan. Dit systeem transporteert belangrijke voedingsstoffen, en verschoont het lichaam van stoffen die het niet nodig heeft.

4. Beter volgens onze anatomie

Zowel de maag als de alvleesklier zitten aan de linkerkant van het lichaam. Daarom moet het lichaam harder werken als we op onze rechterkant slapen.

Lees ook  2 langharige zusjes nemen hun plaats in. Kijk nu wanneer de oudste opkijkt. WAUW!

5. Verlicht druk op de milt

De milt zit ook aan de linkerkant van ons lichaam. De taak van de milt is ons bloed schoon te houden. Afvalstoffen worden via ons lymfatische systeem naar de milt gebracht, dat sneller kan schoonmaken. Als je op je linkerkant slaapt helpt het de milt effectiever.

Deze video legt het allemaal uit:

Met zoveel voordelen van op je linkerzijde slapen, is het onmogelijk het geen kans te geven – hoe dan ook, het kan geen kwaad!

Deel dit met al je vrienden op Facebook, als je ook dol bent op een goede nacht!

2-jarige sterft na het eten van bekend voedsel, een rouwende moeder waarschuwt iedereen nu

4 vijfdegroepers kleden zich als baby´s, kijk hoe ze overeind komen en de hele aula aan het lachen maken