in

Onderzoek wijst uit: Taal verbeteraars zijn onplezierige personen!

Tegenwoordig leven we in een tijdperk waarin we veel meer met taal en schrijven bezig zijn dan een paar decennia geleden.

Wie kan zich bijvoorbeeld nog een leven zonder toetsenbord voorstellen? Waarschijnlijk ben je er niet bewust mee bezig, maar we communiceren steeds meer digitaal.

In gesproken taal kan er veel gecamoufleerd worden, maar wanneer je digitaal berichten verzendt of communiceert op de sociale netwerken, is de kans veel groter dat taalfouten aan het licht komen.

Hierin kunnen we gelijk onderscheid maken in twee soorten mensen: Mensen die een typefout helemaal niet erg vinden en niet direct een vooroordeel willen creëren en zij die met afschuw met een grammaticale fout worden geconfronteerd en dit maar moeilijk kunnen verbergen.

Lees ook  Schokkende video laat zien hoe een paard neervalt van de hitte door het voorttrekken van toeristen

De wetenschap heeft recent onderzoek gedaan naar deze twee groepen mensen en kwam met een duidelijk conclusie: ”Zij die het niet kunnen laten om fouten te corrigeren, zijn onplezierige mensen”.

Het onderzoek vond plaats op de Universiteit van Michigan. 300 vrijwilligers kregen de taak om ontvangen email te lezen en om eventuele grammaticale fouten te ontdekken en hun emotionele reactie op fouten te noteren.

In de e-mails zaten verschillende typische fouten in de Engelse taal. De deelnemers vulden vervolgens een vragenlijst in over hun persoonlijkheid, waardoor onderzoekers een verband konden leggen tussen karakter en de reactie op een fout.

Lees ook  André en Monique delen ultiem liefdesgeluk

Zo constateerden de onderzoekers dat de mensen die zich het meest irriteerden bij het zien van een grammaticale fout de meest introverte mensen waren, niet beschikbaar voor anderen en altijd klaar om te oordelen.

De meer extraverte deelnemers meldden dat ze de aanwezigheid van fouten niet al te hinderlijk vonden.

Met andere woorden, de studie wijst uit dat degenen die grammaticale fouten van anderen corrigeren, weinig aangename mensen zijn… of onaangenaam om geen eufemisme te gebruiken!

Uit onderzoek blijkt dat vrouwen gelukkiger zijn bij een “lelijke” man

Hoeveel gaten zitten er dit t-shirt? Kleine hint: het zijn er geen 2!