in

Ons hart breekt: hond met stenen om z’n nek gevonden in het water

Wat een verdriet voor de baasjes van hond Spike. Het beestje is dood gevonden in het water aan de Stokviskade in Rotterdam.

Al snel bleek dat hij op gruwelijke wijze vermoord is, nadat hij op zondag van zijn baasjes wegrende omdat hij schrok van een harde knal.

Verdrinkingsdood
Een voorbijganger zag de levenloze hond donderdag in het water. De politie hees het beestje eruit. En toen was volgens ooggetuigen te zien dat er met een oranje touw een plastic zak om de nek van de hond gebonden was, naar verluidt gevuld met stenen. Zwaar genoeg om Spike naar de bodem te laten zinken.

Lees ook  Bewoners zijn terreur daklozen in Haagse wooncomplexen beu

Op zoek naar de dader
De politie wist de baasjes snel op te sporen. Die kunnen met hun hoofd niet bij deze gruweldaad. “Ik hoop dat de dader dit ziet en beseft wat hij ons heeft aangedaan”, vertelt de zoon van Spikes baasje aan Hart van Nederland. Of er al enig spoor is van die dader, is niet bekend.

Lees ook  Nederlandse chick werd bedrogen en werd toen maar de grootste slet van Tinder

Tips
Alle tips zijn welkom. Dus heb jij iets gezien op of in de buurt van de plek waar Spike is gevonden? Bel de politie: 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via 0800-7000.

Let op: de beelden hieronder zijn heftig. Wil je het niet zien? Klik dan nu weg.

Auto neemt 2 parkeerplekken in beslag – als de chauffeur terugkomt, krijgt hij een schok die hij nooit zal vergeten

Het gewonde paard werd achtergelaten om te sterven – dan komen zijn redders in nood en doen het juiste!