in

Ontslag dreigt voor PostNL Medewerker na uitspraak over aanslag Turkije

Op Facebook is ophef ontstaan over uitspraken die gedaan zijn door een medewerker van PostNL. Veel Turken zijn woedend. Een man uit Zwolle schreef op Facebook het te betreuren dat er niet meer doden waren gevallen bij de terreuraanslag afgelopen zaterdag in Istanboel. PostNL neemt in een verklaring uitdrukkelijk afstand van de uitspraken en dreigt met ontslag.

De man uit Zwolle, die zich op Facebook presenteert als een visitekaartje van het bedrijf, deed zijn uitspraken onder een artikel van de online krant Metro over de terreuraanslag van PKK/TAK in Istanboel, waarbij 38 mensen om het leven kwamen.

Lees ook  Met haar laatste krachten sleept de hond zich uit het smeulende huis. In haar bek draagt ze een klein hoopje

Hij schreef onder het artikel “Jammer dat er maar 29 doden zijn, hadden er veel meer mogen zijn, maar ja??, die 29 komen gelukkig niet hierheen, top“.

Leeshetnu.nl vroeg het bedrijf zondagavond om een reactie. Een woordvoerder van PostNL verklaart per mail “Naar aanleiding van de uitspraken op sociale media van de chauffeur die voor ons rijdt, willen we mededelen dat wij nadrukkelijk afstand doen van ongepast uitingen. We bekijken welke gevolgen dit heeft voor onze verdere samenwerking“.

Lees ook  Heldhaftige ouders verhinderen dat s*ksdelinquent peuters in park kidnapt.

Het is niet de eerste keer dat de medewerker zich racistisch of islamofobisch uitlaat. Onder een artikel van RTL-Nieuws uit 2015 getiteld ‘Vluchteling vreest vrieskou in tentenkamp’ reageerde de man eveneens discriminatoir en schreef “hadden ze maar thuis moeten blijven, hadden ze het nu HEERLIJK warm, tering volk, opzouten met die moslims.” Inmiddels regent het klachten bij PostNL. Veel mensen willen niet dat hun pakketje wordt bezorgd door een man die pleit voor meer doden.

Kickbokser Rico Verhoeven wint: Badr verliest door Gebroken arm

Jeroen Pauw over Ismail Ilgun: Ik heb spijt..