in

Ook altijd zo’n last van korstjes in je neus? Met DEZE tip zijn zo verdwenen én komen ze niet meer terug!

Stop onmiddellijk met korstjes lospeuteren!
Het is heel vervelend: die irritante korstjes in je neus nadat je een fikse verkoudheid hebt gehad. Je eerste reactie zal waarschijnlijk krabben zijn; het is immers geen fijn gevoel om die harde stukjes in je neus te hebben. Maar stop hier onmiddelijk mee! je kunt de korstjes op een andere manier wegkrijgen en wel zo!

Ten eerste: de korstjes of harde stukjes uit je neus peuteren is echt funest voor je neus. Door in je neus te peuteren kun je namelijk een bacterie, die zich bij eenderde van de mensen in de neus bevindt, overbrengen op je huid door middel van je vinger. Dit kan bacterie-infecties aan de huid veroorzaken. Daarnaast maak je met je nagels de huid aan de binnenkant van je neus kapot; dit kan bloedingen en wondjes veroorzaken. Maar hoe krijg je die korstjes in je neus dan wel weg? Daar is een simpele oplossing voor!

Lees ook  Vrouw krijgt donorlong van zware rookster en overlijdt

Wat je wel kunt doen om de korstjes in je neus op te lossen zonder hierbij de huid te beschadigen en hiermee nieuwe neuskorstjes te veroorzaken is het nemen van een neusdouche met een zoutoplossing. Voor deze zoutoplossing heb je 1 theelepel zout, een glas lauwwarm water nodig en een spuit.

Lees ook  7-jarige opent de deur met een vreemde baby in haar armen – de reden waarom schokt iedereen

Zuig met de spuit de zoutoplossing op uit het glas. Stop de spuit in een neusgat en spuit deze in één keer helemaal leeg in je neusholte terwijl je voorover buigt. Terwijl je dit doet blaas je heel lichtjes uit door je neus. Je kunt voor een neusdouche ook gemakkelijk een spuitfles gebruiken. Door jezelf een neusdouche te geven zullen de korstjes in je neus week worden, waardoor je ze zonder veel moeite uit je neus kunt spuiten. Doordat je de huid niet beschadigt hiermee, komen de neuskorstjes ook niet terug.

Nooit meer moe wakker worden? Neem dan DIT voordat je gaat slapen! Wisten we dit maar eerder!

VROUWEN opgelet: Heb je wel eens last van pijnlijke borsten? Met DEZE tips kun je het makkelijk verhelpen!