in

Ook Nederlandse ouders zetten kinderen vaak in pyjama buiten!

Dat in België een kind van zes bijna dood ging omdat hij voor straf op een balkon is gezet, is wel heel erg extreem. “Maar dit gebeurt ook vaak in Nederland en elders op de wereld”, zegt Richard Bakker van de kinderbescherming. “Het is onvoorstelbaar waar ouders toe in staat zijn.”

“Het is hier wel heel erg uit de hand gelopen”, voegt Richard eraan toe. “Helaas kennen we in Nederland ook situaties waarin kinderen voor straf in de winter buiten worden gezet in pyjama.”

Lees ook  Amerikaanse missionaris ver kracht kinderen in zijn Keniaans weeshuis, zijn vrouw geeft hen anticonceptie

In Nederland wordt veel aan preventie gedaan om kindermishandeling te voorkomen, zegt Bakker. Er geldt een meldcode kindermishandeling, die professionals helpt goed te reageren bij signalen van mishandeling. Denk daarbij aan blauwe plekken, of ondervoeding. Leraren, huisartsen, medewerkers van de kinderopvang en anderen die met kinderen werken, worden gestimuleerd om aan de bel te trekken als ze denken dat een kind wordt mishandeld.

Lees ook  Bouwvakker vernielt hotellobby met bulldozer omdat hij niet betaald werd.

Wij vinden het abnormaal dat kinderen zo hard gestraft worden. Er waren tijden dat we ergens in een hoekje moesten staan als we straf kregen, maar je kind in zijn pyjama naar buiten jagen? JE BENT GESTOORD!

Kleuter (6) bijna DOOD na 15 uur voor straf op ijskoud balkon: Is zijn moeder gestoord?

Stilletjes nam de dokter zijn dode kind in zijn armen en droeg de dode vrouw uit de kamer. Dan gebeurt er iets…