in

Oorlogsveteraan in restaurant brutaal aangevallen omdat hij een servicehond bij zich had. “Ik vind het smerig!”

Uit eten is een gezellig tijdverdrijf waar de meeste mensen erg veel plezier aan beleven. Iedereen zou ervan moeten kunnen genieten. Restaurants zijn echter onderhevig aan strikte regels op het vlak van hygiëne en daarom zijn huisdieren in de meeste restaurants niet toegelaten, met uitzondering dan van servicehonden.

Servicehonden zijn speciaal opgeleid om mensen met een beperking te begeleiden en weten zich in het openbaar te gedragen. Daarom is het ook volgens de Amerikaanse wetgeving toegelaten dat ze hun eigenaars overal mogen begeleiden.

Midden september waren Ciara Miller en haar echtgenoot en dochter iets aan het eten in Kathy’s Crab House in Delaware City. Achter hen zaten Irak en Afghanistan veteraan sergeant Bill Austin en zijn vrouw. De gepensioneerde soldaat werd begeleid door zijn servicehond om zijn PTSD (posttraumatisch stresssyndroom) te beheersen.

Lees ook  Hond die in de steek werd gelaten door gezin blijft op dekentje liggen, hopend dat ze terugkomen

In de verhitte video zijn we getuige van de clash tussen deze twee partijen. Miller begon te schreeuwen hoe “smerig” en “walgelijk” het was om een hond in het restaurant te hebben. Ze schreeuwde over de hond terwijl anderen de vrouw erop wezen dat het een servicehond was voor een veteraan.

Nadat de video viraal ging werd Miller gecontacteerd om haar kant van het verhaal te doen. Ze zei dat ze met haar man discussieerde over het beleid inzake servicehonden en vond dat er voor mensen met een servicehond een speciale zone voorzien moest worden. “Ik kan niet eten als ik op de kont van een hond moet zien”, vertelde Miller.

Lees ook  VS leent geen snuffelhonden meer uit aan Egypte en Jordanië omdat ze slecht behandeld worden

De familie besloot uiteindelijk om hun eten te laten en de zaak te verlaten. Sinds de video viraal ging ontving Miller al meerdere bedreigingen en durft ze haar dochter niet meer naar school sturen. Miller houdt echter vast aan haar standpunt en zegt dat de video niet alles toont.

Het restaurant greep het voorval dan weer op een positieve manier aan om een fundraising voor veteranen met PTSD te organiseren.

Bekijk de video hieronder en DEEL dit met je vrienden!

Ze ziet een man alleen in een cafetaria zitten. Als hij zegt waarom hij daar is, barst ze in tranen uit.

Bruid is overstuur wanneer ze zich omdraait en haar bruidegom in de vijver ziet. Dan beseft ze waarom.