in ,

Op 28 jaar heeft ze een hoestje. 1 jaar later zegt de dokter haar dat ze binnenkort zal sterven.

Emily Bennet Taylor is een jonge vrouw van 28, afkomstig uit Los Angeles die van sport houdt. Ze houdt er ook altijd goed de sfeer in langs het sportterrein want ze is ook cheerleader. Ze woont samen met haar verloofde, Miles, die ze op de universiteit leerde kennen en ze houden erg veel van elkaar. Maar na verloop van tijd moet Emily voortdurend hoesten. Aanvankelijk dacht ze dat het een allergie was, maar dan volgt de schok.

hoest1

Ze dacht er eerst niet over na omdat ze veel aan sport doet en een gezonde leven leidt. Ze is nog jong en dacht niet meteen aan iets erg. Ze begint een beetje research te doen op het internet en belt naar haar vriend: “Ik heb longkanker”, zegt ze. Haar vriend denkt dat ze gek geworden is en zegt: “Dat kan niet want je hebt nooit gerookt.”

hoest2

Maar als de hoest aanhoudt, consulteert ze een arts en die brengt haar inderdaad het schokkende verdict: longkanker in de laatste fase. De meeste artsen vermijden zelfs een operatie omdat de kanker op dat ogenblik als fataal beschouwd wordt. In dergelijke gevallen wordt palliatieve geneeskundige geadviseerd.

Lees ook  Ikea betaalt 41 miljoen euro aan ouders nadat omgevallen kast peuter doodt

hoest3

Maar Emily is vastbesloten om niet op te geven. De kansen van een succesvolle chemokuur worden op 20 procent geschat. Maar Emily wil het minstens proberen. Ze wil ook haar wens om kinderen te krijgen niet opgeven. Dat is ook de reden waarom ze beslist om haar eicellen te laten invriezen.

hoest4

Na de achtste ronde chemo lijkt het onmogelijke te gebeuren: de kanker begint te krimpen. De tumor krimpt zelfs in die mate dat een operatie nu wel mogelijk is. Dr. Flores is gespecialiseerd in longkanker maar waarschuwt dat de operatie niet zonder risico’s is. De vrouw zal een groot stuk van haar rechter long verliezen en ook haar middenrif wordt gedeeltelijk weggenomen.

hoest5

Op 8 februari van dit jaar werd de operatie uitgevoerd. De ingreep verliep goed en haar eerste vraag was: “Ben ik nu genezen van kanker?”

hoest6

Het antwoord is verbazingwekkend: “Ja, je bent genezen!” Maar het leven met een long is niet eenvoudig. Tijdens de eerste drie dagen moest ze beademend worden. Daarop volgen nog eens 28 sessies met bestraling. Miles wijkt ondertussen uiteraard geen ogenblik van de zijde van zijn vriendin. Na zes maanden wordt ze helemaal genezen verklaard en kan ze haar grote droom beginnen: een gezin stichten.

Lees ook  Jongen neemt vuurwapen mee naar school

hoest7

Omdat haar lichaam te zeer geleden had onder de behandelingen, moet de baby door een surrogaatmoeder gedragen worden. Die vinden ze ook in de persoon van Angela Stark – een goede vriendin van de middelbare school.

En dan volgt het tweede mirakel: Op 2 september vernemen ze dat Angela Stark als gevolg van de in vitro behandeling zwanger is!

hoest8

Emily kan nauwelijks geloven dat ze toch nog moeder zal worden: “Ik wil iedereen die iets gelijkaardig meemaakt, hoop geven en vragen dat ze niet zouden opgeven. Nooit.”

hoest9

Wat een krachtig verhaal over een moedige vrouw die nooit opgaf. Ze is er tegen alle verwachtingen in zelfs in geslaagd om moeder te worden! DEEL dit inspirerende verhaal op Facebook.

Doodmoe verlaat deze moeder haar huis enkele uren. Maar wat haar man ondertussen doet, zal elke vrouw tot tranen toe bewegen.

Hond blaft tot brandweermannen in het brandende appartement lopen om haar dan bovenop haar eigenaar te zien staan.