in

Opa (70) randt kleindochter aan: “Het was natuurlijk niet haar favoriete bezigheid van de dag”

Een 70-jarige man uit Zulte riskeert een gevangenisstraf van vier jaar met uitstel, waarvan twee jaar effectief, in het hof van beroep. De zeventiger moest zich verantwoorden voor de aanranding van zijn kleindochter in 2016 en een achtjarig meisje in 2009.

De feiten kwamen aan het licht toen de kleindochter vertelde tegen haar mama dat ze ‘een geheimpje had met opa.’ Zo vertelde dat ze ‘bodylotion over zijn lid moest smeren en masseren.’ Daarnaast zou hij ook een achtjarig meisje betast en gekust hebben. De zeventiger ontkent enkel de aanranding van de achtjarige. Zijn advocaat Kain Verlinde vroeg om de feiten niet uit te vergroten. “Het was natuurlijk niet haar favoriete bezigheid van de dag. Hij weet dat hij verkeerd was en een zeer ernstige fout begaan heeft. De feiten met zijn kleindochter waren maar gedurende een periode van een week.”

Lees ook  Hond Luna (3) gedood en 10 pups gestolen uit stal van hobbyfokker in Beers: ‘Ik kan wel janken’

De advocaat vroeg een straf met probatie-uitstel. “De man is geen pedofiel. Hij was seksueel gefrustreerd en zag een gelegenheid.” De procureur-generaal in beroep vroeg de bevestiging van de straf uit eerste aanleg, een celstraf van vier jaar met uitstel, waarvan twee jaar effectief.

De zeventiger zelf verklaarde in het hof dat hij het meisje van acht enkel een kus op de wang gaf. Over de feiten met zijn kleindochter verklaarde hij: “Ze zei tegen mij: ‘Opa, ik doet dat voor u.’” Het hof zal die over deze zaak uitspreken op 26 februari.

Lees ook  65-jarige vrouw met geweld bosjes in gesleurd in Delfzijl

Stoffelijke resten in koffer aangetroffen in Amsterdam

Onder het mom van een verrassingsfeest wordt geblinddoekte Stefania (42) door liefdesrivale in gruwelijke val gelokt