in

Opa (91) mis bruikte jarenlang kleindochters van 12 en 13 en moet nu de cel in

De rechtbank in Zwolle heeft een 91-jarige opa uit Deventer veroordeeld tot twee jaar cel wegens jarenlang s*ksueel mis bruik van twee kleindochters.

De kinderen waren 12 en 13 jaar oud toen het mis bruik begon, in 2014. De man moet ook een schadevergoeding van bijna 50.000 euro betalen.

Volgens de rechter heeft de man de twee meisjes onder druk gezet en ernstig mis bruik gemaakt van het overwicht dat hij als volwassene en als opa op hen had, om aan zijn eigen s*ksuele gerief te komen.

Lees ook  Moederlabrador graaft naar puppy nadat ze zag hoe het door baasje begraven werd.

“Juist bij hun opa hadden de meisjes zich veilig moeten voelen”, noteert de rechtbank in het vonnis. De man heeft de twee meisjes volgens de rechter lichamelijk en geestelijk zwaar beschadigd.

Ook het vertrouwen van de ouders van de slachtoffers is ernstige schade toegebracht. Het misbruik vond plaats in de woning van de verdachte.

Lees ook  Baby met coronabesmetting overleden

Wel s*ks, geen dwang
De man heeft toegegeven dat hij s*ks met de kinderen heeft gehad. Hij heeft ontkend dat er sprake is geweest van (fysieke) dwang, zoals de meisjes hebben verklaard.

Met de opgelegde straf volgt de rechtbank de eis van het Openbaar Ministerie. De rechter heeft rekening gehouden met de hoge leeftijd en de broze gezondheid van de verdachte. Ook het sociaal isolement waarin hij door de zaak is beland, is meegewogen.

Grote zorgen over vermiste Barend (53) uit IJsselstein

Opnieuw flinke tegenslag voor Bridget Maasland