in

Opa gaat paar dagen in de week naar afdeling voor prematuurtjes – wat hij daar doet zal je hart doen smelten

De afgelopen 12 jaar gaat David Deutchman elke dinsdag en donderdag naar de afdeling voor te vroeg geboren baby’s in het Children’s Healthcare of Atlanta. Wat hij daar doet? David is een vrijwilliger om de pasgeboren baby’tjes te wiegen, te troosten en te sussen, als hun ouders niet aanwezig kunnen zijn.

Aan 11Alive geeft David aan dat het de beste baan is die hij ooit heeft gehad. Hij vindt dat hij meer liefde terug krijgt van de prematuurtjes dan de liefde die hij geeft. Al snappen sommige vrienden niet goed wat hij nou doet.

“Sommige van mijn mannelijke vrienden vragen me wat ik nou hier doe. En dan zeg ik ‘Ik houd baby’s vast. Ik word ondergekotst, er wordt op me geplast.’ en dan vragen ze waarom ik het doe Sommige mensen begrijpen gewoon niet de voldoening die je krijgt als je een baby’tje vasthoudt.”

Lees ook  Gaby Blaaser deelt haar hitteplan en Instagram raakt oververhit.

David kreeg al snel de naam opa NICU voor zijn plezierige omgang en liefdevolle wiegen. NICU staat voor Neonatale Intensive Care Unit, een afdeling die voor zieke of te vroeg geboren baby’s zorgt.

Voor moeders zoals MaryBeth Brulette is David een godsgeschenk. Iedere dag rijdt ze 2 uur heen en terug om haar 25-weken oude zoontje te zien. Ze probeert altijd zo snel mogelijk te komen, maar ze is constant bezorgd dat hij alleen is en mama mist.

Normaal gesproken ligt hij in een couveuse, maar dit maal niet. Deze keer lag hij rustig in de armen van opa NICU.

Lees ook  Mieke’s vader pleegde zelfmoord: Ik voelde al jong dat er iets niet klopte

“Toen ik opa zag, begon ik natuurlijk te huilen. Omdat het zo prachtig was en hij lag zo knus in zijn armen en opa was gewoon zo blij, net alsof het zijn eigen kleinkind was.”, vertelde MaryBeth aan 11Alive.

Verzwakte baby’tjes wiegen helpt bij het verbeteren van hun gezondheid, zegt Elizabeth Mittiga, kinderverpleegster op de NICU afdeling, aldus CNN.

Nadat Children’s Healthcare of Atlanta een foto op Facebook van David plaatste kwamen de reacties binnenstromen. Duizenden dankbare ouders kunnen zich nog goed herinneren hoe David hun baby’tje wiegde en hielp.

Bekijk hieronder een korte reportage over David en vergeet niet dit bericht met vrienden en familie te delen!

Doodsbange pup verschijnt bij voordeur van vrouw – Dan ziet ze een zwarte plek op haar achterste en beseft de ernst van de situatie.

Last van brandend maagzuur? Dan moet je deze voedingsmiddelen vermijden!