in

Opgesloten echtpaar staat na overval met briefje voor het raam: ‘HELP! BEL 112’

Een ouder echtpaar van rond de zeventig uit Nijmegen is vannacht na een overval door de politie bevrijd. Een voorbijganger zag het opgesloten echtpaar met een noodbriefje voor het raam staan.

De fietsende voorbijganger sloeg midden in de nacht alarm. Hij vertelde de politie dat hij iemand op de ramen van een woning had horen bonken. Het bleek een ouder echtpaar dat voor het raam van een kamertje, waarin ze door overvallers waren opgesloten, stond met een briefje: ‘HELP! BEL 112’.

Lees ook  Mensen vinden een straathond in een doornhaag. Maar als ze dichterbij komen, geloven ze hun ogen niet.

Agenten hebben de twee vervolgens uit hun benarde positie bevrijd. Of ze in de kamer ook vastgebonden zaten, kon de politie nog niet zeggen. De overvallers (drie mannen met bivakmutsen op) zijn in totaal een uur binnen geweest. Rond kwart voor elf ’s avonds traden ze de woning binnen. Volgens de politie zijn diverse waardevolle spullen buitgemaakt. Het oudere echtpaar heeft zeker enkele uren in benarde positie in het kamertje gezeten tot ze werden bevrijd.

Lees ook  Roxeanne Hazes (24) is woest na kritiek op ‘te vol lijf voor bikini’

Zowel de man als de vrouw zijn rond de zeventig jaar. Ze zijn gecontroleerd door ambulancepersoneel. De recherche is ter plekke een groot onderzoek gestart. De woning – een vrijstaande villa – is met politielinten afgesloten. Volgens een woordvoerder van de politie is het echtpaar niet gewond geraakt bij de overval. Getuigen worden opgeroepen om contact op te nemen met de politie.

Gezochte Marokkaanse huwelijkskandidaat waarschijnlijk vader ‘Sloterplasbaby’

Man (34) doodgebeten door eigen leeuw