in

Opsporing Verzocht toont beelden verdachte kindermisbruik in Roden

Het programma Opsporing Verzocht heeft vanavond duidelijke camerabeelden laten zien van een man die wordt verdacht van s*ksueel misbruik van een 5-jarig meisje in Roden.

De zongebruinde man van tussen de 40 en 50 jaar oud, met stoppelbaard en bruin haar, fietste meerdere keren langs het steegje dat leidt naar de speeltuin van het Nijlandspark in Roden. Daar werd het kind vorige week maandag aan het eind van de middag gepakt. Het slachtoffer speelde daar met een vriendinnetje toen ze door de man werd aangesproken.

De verdachte had uitzending kunnen voorkomen door gehoor te geven aan de oproep om zichzelf te melden bij de politie, maar dat heeft hij niet gedaan.

Op de beelden is duidelijk te zien dat hij meerdere keren langs het steegje fietst en rondkijkt. Rond het tijdstip van het incident is niemand anders te zien op de camera’s van buurtbewoners.

Lees ook  Na 50 jaar huwelijk zien deze twee er ZO uit! Ik kan het nauwelijks bevatten.

Zwaar middel
Het gebeurt niet vaak dat de politie naar dit zware middel grijpt om de identiteit van een verdachte te achterhalen. Al helemaal niet in het geval van zedenzaken, die gepaard gaan met heftige emoties. Best heftig, erkent een woordvoerder van de politie. ,,Het gaat om een ernstig delict. De recherche heeft alles geprobeerd om te achterhalen wie op de beelden staat. Dat is niet gelukt. We zijn inmiddels een week verder en roepen nu de hulp van het publiek in.’’

Grote Impact
In verband met de privacy van het meisje en het onderzoek wil de politie niet zeggen wat haar precies is overkomen. Ook haar leeftijd is niet bekendgemaakt. ,,Maar ernstig is het zeker. Deze zaak heeft grote impact op het meisje, haar ouders en mensen in Roden. Vandaar deze stap.’’

Lees ook  Geen vakantiegeld voor half miljoen Nederlanders

Weegt de zwaarte van het delict op tegen het schenden van de privacy van een verdachte? De ernst van de zaak rechtvaardigt het zware opsporingsmiddel, heeft het Openbaar Ministerie besloten. De politie hoopt dat kijkers zich melden als ze de man herkennen. Een klein uur na de uitzending liet de politie weten dat er tien tips waren binnengekomen en dat hierbij ook namen zijn genoemd. De recherche onderzoekt de tips.

Moeder van vier jonge kinderen vermoord door partner die scheiding niet zag zitten

Drama: meisje (8) en moeder verdrinken in zwembad