in

Opsporing Verzocht: Vrouw (90) op straat beroofd door kale fietser

Een brutale fietser haalde op 22 mei 2020 de portemonnee uit de jaszak van een 90-jarige mevrouw in Barneveld. Dankzij de bewakingscamera van een buurtbewoner kan de politie u de vermoedelijke dader laten zien.

Tussen 15.50 en 16.00 uur die vrijdagmiddag zijn de verdachte en het slachtoffer gefilmd op het Gowthorpeplein. Hij op de fiets, zij wandelend met een rollator. De beroving staat niet op beeld, maar de verdachte voldoet aan de beschrijving die zowel mevrouw als getuigen opgaven.

Lees ook  Hij mishandelde zijn vriendin omdat zij zijn jas verloor. Duizenden walgen van zijn straf

Zakken doorzocht
De man zou mevrouw hebben klemgezet en in haar boodschappentas hebben gegraaid. Daar zat niets van waarde in. Het slachtoffer was als verlamd door de schrik, waardoor de dader erin slaagde haar jas open te maken en haar zakken te doorzoeken.

Hij trof er een portemonnee aan, waarmee hij ervandoor ging. Getuigen die doorhadden wat er gebeurde zijn nog achter hem aan gegaan, maar de man wist weg te komen.

Lees ook  Jonge vrouw kan niet zwanger worden. Dan belt haar zus om 10 ’s avonds en zegt: “Laten we een baby krijgen!”

Versleten fiets
De verdachte die op beeld is vastgelegd, is een kale man met een donkergetinte huidskleur. Hij is vermoedelijk tussen 50 en 60 jaar oud en reed op een wat versleten, bruine herenfiets met een reflector in het voorwiel.

Meld het alstublieft als u een idee heeft wie deze man kan zijn.

Help de politie
Wie (her)kent de fietser op de bewakingsbeelden?

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000

14-jarige ernstig gewond bij steekpartij tijdens ruzie met 13-jarige in Rotterdam

Jongetje (5) overlijdt nadat betonplaat op hem valt in Ederveen