in

Opsporing Verzocht: wie doodde Donald Vrijmoet?

Nederland – Om de moord op Donald Vrijmoet op te lossen, roepen rechercheurs van de Eenheid Den Haag de hulp van de tv-kijker en nog een specifieke doelgroep in. De zaak komt dinsdag 29 januari aan bod in Opsporing Verzocht. Ook wordt het Mobiel Media Lab ingezet.

Don – zoals Vrijmoet werd genoemd – leidde jarenlang een zwervend bestaan. Begin 2018 leek hij zijn leven weer een beetje op de rails te krijgen, doordat hij een eigen appartement kon betrekken. Uiteindelijk zou hij maar een paar maanden van dit huis aan het Rietveen in Den Haag kunnen genieten.

Lees ook  Raymond (21) in gezicht geschopt en geslagen bij Drentse zwemplas: 'Hij kan amper praten'

In de woning vonden medewerkers van een zorginstelling op woensdagmiddag 14 november het levenloze lichaam van Vrijmoet. Onderzoek wees uit dat hij door geweld om het leven was gekomen.

Vragen
De politie zette een Team Grootschalige Opsporing (TGO) op. Dit TGO probeert antwoord te krijgen op een aantal vragen. Bijvoorbeeld: hoe zagen de laatste dagen van het slachtoffer er uit, waar hield hij zich mee bezig en had hij mogelijk een conflict met iemand? En natuurlijk de hamvraag: wie bracht het slachtoffer om het leven? Om antwoorden te krijgen roept het team de hulp van de tv-kijker in en zet zij in Den Haag morgen en overmorgen het Mobiel Media Lab in. In de uitzending wordt verteld over de locaties van het Mobiel Media Lab.

Lees ook  Het lichaam van deze vrouw vertoont bizarre reactie op oude tatoeage

In deze zaak looft de officier van justitie een beloning uit van 15.000 euro voor degene die met de gouden tip komt.

Jongen neemt vuurwapen mee naar school

Mustafa moest na s*ksueel m*sbruik nog twee maanden bij pleegvader wonen