in

Oud-chirurg (68) noteerde in vieze schriftjes ‘m*sbruik’ van ruim 200 Franse kinderen

De gepensioneerde Franse chirurg Joël Le Scouarnec (68) is mogelijk de grootste seriekinderverkr*chter ooit in Frankrijk. In ziekelijke schriftjes die in zijn huis verstopt waren beschrijft hij het s*ksueel m*sbruik van meer dan 200 kinderen. ‘Mijn fantasieën’, beweert de oud-specialist die al eerder werd veroordeeld voor bezit van kinderp*rno.

Dr. Joël Le Scouarnec was van 2008 tot 2017 chirurg interne geneeskunde in het ziekenhuis van Jonzac in Charente-Maritime, iets meer dan 100 kilometer ten noorden van Bordeaux. Sinds de jaren 90 hield hij in beduimelde schriftjes, met teksten en tekeningen, bij hoe hij meer dan 200 kinderen zou hebben verkr*cht. Met gruwelijke en ronduit smerige details uitte hij op papier zijn misselijkmakende fantasieën, waarvan het de vraag is of hij ze ook allemaal echt heeft uitgevoerd.

De schriftjes die zijn gevonden zijn onderdeel van een ander onderzoek naar de medicus die al jaren wordt beschuldigd van ped*filie en kinderm*sbruik. Volgend jaar moet hij voor de rechter verschijnen voor s*ksueel m*sbruik van vier minderjarige meisjes tussen 1989 en 2017. De zaak kwam aan het licht toen zijn destijds 6-jarige buurmeisje aan haar vader had verteld dat Le Scouarnec haar zijn geslachtsdeel had laten zien en haar had gepenetreerd. Medisch onderzoek dat volgde op die bekentenis wees uit dat de beweringen van het kind en haar broertje – die alles had zien gebeuren – kloppen.

Lees ook  Moeder wilde vermoorde Alice (15) beschermen: ‘Verdachte was geobsedeerd door mijn dochter’

S*ksspeeltjes
De politie begon een onderzoek naar de chirurg, die in 2005 in de stad Vannes (Bretagne) al eens veroordeeld werd tot vier maanden celstraf en een boete van 20.000 euro voor het bezit van kinderp*rno. Le Scouarnec heeft vorig jaar toegegeven dat hij wordt aangetrokken door minderjarigen, maar hij ontkent elke vorm van verkr*chting. De vondst van de schriftjes bij een huiszoeking in 2018 werpt echter een ander licht op zijn persoonlijkheid. De recherche trof namelijk ook poppen, pruiken en s*ksspeeltjes aan die waren verstopt in de woning. ,,Tientallen potentiële slachtoffers zijn verhoord, vaak voor feiten van lang geleden”, zegt een bron dichtbij het onderzoek aan La Charente Libre. ,,Maar niet alle vrouwen herinneren zich nog wat ze in het verleden hebben meegemaakt en sommigen van hen hebben geen klacht ingediend.”

Lees ook  Celstraf en behandeling voor verzamelen omvangrijke collectie kinderp*rno

Volgens zijn advocaat is Joël Le Scouarnec bereid om in de gevangenis in therapie gaan voor zijn afwijkende gedrag, dat hij dus niet ontkent. Over de afschuwelijke taferelen in zijn schriftjes zegt de advocaat dat het gaat om ‘geromantiseerde fantasieën, hoe smerig ze ook zijn’. Rechercheurs in Poitier proberen nog altijd om zoveel mogelijk personen die in de boekjes voorkomen te identificeren en te lokaliseren. Francesca Satta, advocate van het buurmeisje, is ervan overtuigd dat die slachtoffers ook écht bestaan. Als dat zo is, is de man volgens haar de extreemste kinderm*sbruiker in Frankrijk ooit ,,Hij is een s*ksueel roofdier met een bovengemiddelde intelligentie”, aldus Satta.

Jongedame verliest met potje kaarten en doet het op z’n hondjes op straat

Vader woedend nadat een leraar zijn zoon dwong zijn hoofd in een emmer urine te steken.