in

Ouders dachten niet dat hun 6-jarige zoon kon praten – dan onthult tandarts iets ongelooflijks

Als ouder kijk je ontzettend uit naar bepaalde mijlpalen in het leven van jouw kind. Het zijn onvergetelijke momenten: het eerste stapje, het eerste woordje.

Maar, dit is helaas niet altijd zo vanzelfsprekend. Deze ouders dachten dat hun zoontje waarschijnlijk nooit zou praten.

Als ouder heb je te maken met veel ‘eerste keren’. De eerste keer dat je baby glimlacht, het eerste tandje, de eerste stapjes, het eerste woord…

Elke ouder kijkt ernaar uit om hun kindje te horen spreken. Om te beseffen dat die dag misschien nooit zal komen, moet heel erg zijn. De ouders van Mason Motz begonnen zich met dat idee te verzoenen, aldus The New York Times.

Toen Mason nog maar tien dagen oud was, kreeg hij een hersenaneurysma. Dit betekende dat hij zich niet als andere kinderen ontwikkelde.

Lees ook  Enkele dagen voor haar 94e verjaardag werd vrouw tijdens “uithuiszetting” hardhandig uit haar huis gesleurd.

Kort daarna werd hij ook gediagnosticeerd met het Sotos syndroom. Een syndroom dat o.a. leermoeilijkheden en een vertraagde ontwikkeling veroorzaakt.

 

Mason begon op éénjarige leeftijd bij een spraaktherapeut, maar leerde niet goed spreken. Hij kon het eerste deel van woorden articuleren, maar was niet in staat om hele woorden uit te spreken.

Gelukkig begrepen zijn ouders hem goed en konden op andere manieren met hem communiceren.

Een routinebezoek aan een tandarts veranderde echter alles
In 2017, toen Mason 6 jaar oud was, ontdekte een tandarts iets ongelooflijks dat alles veranderde. Het lag helemaal niet aan het Sotos syndroom dat hij niet kon spreken!

Lees ook  Fans van de Action opgelet: Er komt een nieuwe leuke budgetwinkel naar Nederland

Het bleek dat de tongriem van Mason veel verder op de tong zat dan gewoonlijk, waardoor hij geen hele woorden kon vormen.

De tandarts vroeg de ouders snel toestemming om in te grijpen en na de toestemming deed ze de operatie die slechts tien seconden duurde.

Na de procedure kon Mason praten! Zijn ouders hadden hem nog nooit zo veel woorden horen spreken.

Nu spreekt hij nog op het niveau van een vierjarige, maar artsen denken dat hij op 13-jarige leeftijd op hetzelfde niveau kan praten als zijn leeftijdsgenoten.

Wat een geluk dat Mason die dag die tandarts ontmoette! Eén simpele ingreep veranderde zijn hele leven voor altijd.

Vijf ’p*dojagers’ en hun slachtoffer opgepakt in Arnhem

Pleun met maatje meer laat alles zien!