in

Ouders van Nederlandse Silvana stierven binnen 48 uur – zelfs corona kon ze niet van elkaar scheiden

Binnen 48 uur stierven Jan (92) en Conny (91) uit Zoetermeer aan corona. Dochter Silvana verloor haar beide ouders en uit het niets werd ze wees.

Het doet pijn, is triest en ging veel te snel. Maar ook het feit dat haar vader en moeder – die zoveel van elkaar hielden – nu weer bij elkaar zijn, geeft haar weer rust.

Dit zegt Silvana:
“Ik moest er over nadenken, over hoe mijn ouders elkaar ontmoetten, maar nu weet ik het weer. Op een dag liep mijn vader met vrienden over straat en zag mijn moeder lopen.

Bam, op slag verliefd. Ze gingen samen ijs eten in de Torenstraat van de Italiaan in Den Haag en zo veroverde hij haar voorgoed.

Ik hoef niet uit te leggen hoeveel ze van elkaar hielden. Het feit dat ze 72 jaar getrouwd zijn, zegt alles”.

“Drie jaar geleden kreeg mijn moeder helaas een beroerte. Ze werd hulpeloos en moest naar een verpleeghuis.

Al snel besloot mijn vader dat hij echt bij haar wilde blijven, en zo kwamen ze in een tweepersoonskamer in een verpleeghuis in Zoetermeer terecht.

Op een afdeling voor mensen met dementie, hoewel mijn vader nog steeds heel duidelijk in zijn hoofd was.

Lees ook  Man aangehouden na uiten bedreigingen aan gemeente Den Haag

Hij kon daar geen normale gesprekken voeren met iemand. Het was moeilijk voor hem, maar hij moest en zou voor mijn moeder zorgen. Ik laat haar niet sterven,” zei hij altijd. Het werd het belangrijkste doel in zijn leven”.

“En toen, in maart, sloten de verpleeghuizen. Mijn vader zei: “Nu ga ik dood omdat ik niet meer uit kan gaan.

Om geïsoleerd te zijn in een kleine kamer, om geen mensen meer te zien, kun je je niet voorstellen hoe moeilijk het moet zijn geweest.

Mijn zus Marne en ik legden toen een groot hart onder het raam en zwaaiden naar mijn vader en moeder. Mijn moeder begreep er niets meer van. Ze lag in bed en ze was niet goed.

Ze werd uiteindelijk getest op het virus en we kregen het laatste telefoontje van de zuster: ze heeft een corona. Ze was al zo slecht dat ze in het ziekenhuis niet geholpen kon worden”.

“Hij vond het vreselijk en vroeg: “Ze gaat het niet redden, hè?”

“Mijn zus en ik gingen de volgende dag naar het verpleeghuis om het slechte nieuws aan mijn vader te vertellen. Hij huilde maar één keer in zijn leven: toen zijn eigen vader stierf. Dit was de tweede keer.

Lees ook  Vrouw is 35 jaar lang bedlegerig en heeft constant pijn. Dan ontdekt de familie eindelijk de afschuwelijke reden hiervoor

Hij vond het vreselijk en vroeg: “Ze gaat het niet halen, hè? Het antwoord was moeilijk. Hij stortte in, huilde, zei dat hij moe was en wilde gaan slapen.

De volgende ochtend, op de 72e huwelijksdag van mijn moeder en vader, kreeg ik een telefoontje van het verpleeghuis: “Je vader had een hartstilstand, hij stierf. Ik ging erheen en daar lag mijn vader dood in bed. Mijn moeder was in de volgende kamer, stervende.”

“Ik ben erg blij dat ik daarna bij mijn moeder kon blijven. Ik heb twee dagen bij haar bed gezeten, waarna ze ook is overleden. Dus in 48 uur heb je beide ouders verloren, je bent een wees. Het gebeurde allemaal veel te snel.

Maar mijn vader zei altijd: “Als we gaan, gaan we samen. We zeiden altijd: “Nee, papa, dat kun je niet regelen. Hoe dan ook, hij had gelijk.

Toen hij wist dat zijn vrouw – de vrouw waar hij jarenlang voor gevochten had – het niet zou overleven, gaf ook hij het op.

En nu zijn ze weer samen, daar zijn we van overtuigd”.

Deze 5-jarige wordt “het mooiste meisje ter wereld genoemd” – en zo ziet ze er nu uit

Sanne (24) kreeg een dwarslaesie: ‘de enige die ik ben verloren, is m’n ex’