in

Ouders verlieten baby met “misvormd” gezicht. Maar kijk hem 30 jaar later eens!

Het Treacher Collins syndroom is een genetische afwijking die 1 op 50.000 mensen treft. Het verandert de groei van de botten en weefsels in het gezicht. Het tast vooral de kaakbeenderen en de kin aan.

Treacher Collins leidt tot afwijkingen in het gezicht, maar tast de intelligentie van het kind niet aan. Dus als deze mensen gepest worden, weten ze precies wat er aan de hand is. Jono Lancaster is wellicht de beroemdste persoon met het syndroom.

Jono legde uit: “Ik werd geboren met een genetische aandoening die het uitzicht van mijn gezicht aantast. Ik heb geen kaakbeenderen en mijn ogen puilen een beetje uit. Ik hou van mijn kleine oortjes. Ze worden ’s nachts niet koud. Maar ik heb wel een gehoorapparaat nodig.”

Hij heeft momenteel duizenden volgers op de sociale media, maar hij had ook een erg uitdagend levend.

Lees ook  Einde van tropische hitte in zicht: "Vrijdag beduidend koeler, maar wel onweer"

36 uur na zijn geboorte werd hij door zijn biologische ouders afgestaan voor adoptie omwille van zijn uiterlijk.

“Toen ik geboren werd waren mijn biologische ouders in shock. 36 uur na mijn geboorte mocht ik het ziekenhuis verlaten. De sociale dienst vond iemand die voor me wilde zorgen. Die pleegouder was een vrouw genaamd Jean.”

Jean probeerde contact te zoeken met de biologische ouders van Jean, maar haar brieven kwamen onbeantwoord terug. Op 18 mei 1990 adopteerde Jean de jongen als haar eigen kind. Hoewel hij een beschermende ouder had, was opgroeien erg hard voor hem.

“Ik voelde me een beetje alsof ik er alleen voor stond en dat ik de enige was ter wereld die er als mij uitzag. Mensen hebben het geluk om de loterij te winnen of professionele voetbalspelers, dokters of advocaten te worden, maar waar had ik het aan verdiend om er zo uit te zien?”

Lees ook  Nederlander dood aangetroffen in huis Portugal, ‘sterke aanwijzingen’ voor moord

Dit eenzaam gevoel had een diepgaande impact op Jono. Nu reist hij de wereld rond om kinderen met verschillende aandoeningen en beperkingen te bezoeken.

Jono is er niet alleen in geslaagd om een bron van hoop en inspiratie te worden voor “andersvalide” kinderen, maar hij heeft met Laura, een knappe blondine, ook de liefde van zijn leven gevonden.

Ze ontmoetten elkaar in de gym en hij zei: “Ik voel me gewoon zo goed in haar gezelschap.” Het stel kocht onlangs een huis in Normanton, West Yorkshire, waar Jono werkt met personen met autisme.

BBC bracht een documentaire uit met Jono in de hoofdrol getiteld “Love Me, Love My Face.” Het vertelt het verhaal van zijn pogingen om terug contact te zoeken met zijn biologische familie.

Bekijk de documentaire hier en DEEL dit met je vrienden!

Carjackers vermoorden papa als hij weigert om z’n sleutels af te geven. Hij weet dat hij de 2-jarige op de achterbank moet redden.

Monster sloeg puppy tot moes omdat ze op een decoratiekussentje had geknauwd en werd ondertussen op borg vrijgelaten.