in

Paard stort uitgeput in elkaar tijdens trekken van toeristen in hitte van 35 graden.

Een paard dat gedwongen werd om toeristen te trekken in een kar in temperaturen van meer dan 30 graden, stortte van uitputting in elkaar op de grond.

Hartverscheurende beelden tonen hoe het bruine paard op 2 april de grootste moeite had om drie toeristen te trekken door de straten van Manilla in de Filipijnen. Toeristen snelden toe om water te gieten over het zichtbaar ondervoed paard, terwijl het dier uitgeput op de grond lag.

Andere toeristen probeerden het uitgedroogde paard te troosten, terwijl het op het hete asfalt lag. De temperaturen stegen op die dag vermoedelijk uit tot 35 graden.

Lees ook  Man rijdt urenlang met 12.000 liter water – maar kijk nu als hij het water laat stromen.

Omstander Ses Tiongco zei: “Ik vond het zo erg voor het paard omdat hij zo moe was. Hij viel neer van uitputting. Hoewel hij uitgeput was, probeerde hij nog recht te staan, maar zijn benen konden niet meer en hij stortte in.”

“Gelukkig kon hij uiteindelijk wel opstaan.” Bekijk de video op de volgende pagina en laat ons weten wat jij hiervan denkt.

Later was te zien hoe het paard rechtstond en afgekoeld werd met water. Het incident is een van een reeks incidenten met overwerkte en oververmoeide paarden in de Filipijnen.

Lees ook  Men zou de hond laten inslapen. Maar toen hij zijn baasje zag, brak hij de tralies van zijn kooi bijna af.

Paardenkarren winnen aan populariteit, terwijl niet-gereglementeerde eigenaars hun paarden tot het uiterste drijven om aan de toeristische vraag te voldoen.

Vorige maand doken er ook al eens beelden op van een grijze merrie die van uitputting in elkaar zakte toen ze een toeristenkar trok.

Bekijk de video hieronder. Wat vind jij hiervan? Laat van je horen in de reacties en verspreid dit bericht om mensen bewust te maken van dit dierenleed.

Woede over man die 19 regenboogpapegaaien afschiet omdat ze zijn appels opaten.

Celine Dion wereldwijd aangevallen na tonen ‘dunnere’ nieuwe look