in

Paarden gedood: ’Is dit een of andere zieke ritueel?’

De Franse politie onderzoekt een reeks moorden op paarden waarbij de lichamen van de dieren werden verminkt. Sinds het begin van dit jaar zijn ongeveer tien van dergelijke zaken opgedoken op het platteland.

De meeste moorden vonden plaats bij afgelegen weilanden in het noorden van Frankrijk. In veel gevallen werd een oor van de dieren afgehakt en werd er geen vlees van de karkassen meegenomen.

Lees ook  Getouwtrek rond drie verwaarloosde honden: ‘Het waren skeletten, vel over been’

Ogen
Het meest recente geval werd gemeld in het dorp Cortambert, in de streek Bourgogne. Daar miste een omgebracht paard een rechteroor. Ook waren de ogen uitgestoken en de genitaliën van het dier afgesneden.

Volgens de politie doken in 2014 en 2016 soortgelijke paardenmoordzaken op, maar zijn het er dit jaar opvallend veel in korte tijd. „We snappen de motivatie niet”, aldus de zegsvrouw.

Lees ook  Grote gorilla huilt tranen met tuiten. Je hart breekt als je hoort waarom!

„Is het een satanisch ritueel, verzekeringsfraude, een of andere macabere trofeejacht of een internetuitdaging? We weten het niet. Het is erg traumatiserend.”

De landelijke politie assisteert lokale korpsen in het onderzoek naar de verminkte dieren. Ook zijn waarschuwingen naar eenheden elders in Europa gestuurd, aldus de politiewoordvoerder.

Nicole krijgt geen Nederlands paspoort voor doodziek dochtertje in Malawi: ‘de tijd dringt’

Maud weet het zeker: haar dierbare kat Salime is meegenomen door kattenlokkers