in

PAS OP: test haarverf altijd voor gebruik, want anders kan dit jou ook overkomen!

De meeste vrouwen vinden het fantastisch: haren verven. Door middel van een haarkleur een hele andere look hebben; ideaal toch? Als je een fan bent van haar verven moet je dit bericht even lezen.

Denk je er wel eens over na dat het verven van je haar, of je dit nu zelf doet of laat doen, een gevaarlijke bezigheid kan zijn? Dit meisje dacht daar zeker niet over na en besloot na jaren van blonde highlights voor een brunette-look te gaan. De kapper bewerkte haar haar met een semi-permanente verf en dacht er niet aan om voor het verven een test op overgevoeligheid te doen. Maar toen begon haar hoofdhuid wel erg te branden.. De kapster ging gewoon door en toen gebeurde dit.

Lees ook  Gruwelijke beelden: mishandelde biggetjes krijsen voor hun leven in Nederlandse fokkerijen

Toen Julie de volgende ochtend wakker werd kwam er een doorzichtige vloeistof uit haar hoofdhuid. Haar hoofd deed pijn en toen ze in de spiegel keek besefte ze zich dat haar hoofd aan het opzwellen was. Met spoed ging ze naar de eerste hulp, waar ze een shot met een epi-pen kreeg.

Lees ook  Wetenschappers onthullen: Mensen die vroeg kerstversieringen ophangen, zijn gelukkiger en leven langer

Wat bleek? Ze was allergisch voor een kleurstof die voorkomt in haarverf en henna-tattoos. Pas na twee weken verminderden de zwellingen. Ook had Julie ernstige brandwonden op haar hoofd. Het gaat nu goed met haar, maar ze kan nooit meer haar haar verven. Zorg dat jou dit niet overkomt en test, voordat je haar verft of laat verven, de haarverf zodat je zeker weet dat je er niet allergisch voor bent.

Dus DIT doet kauwgom met je lichaam! Dit wisten wij nog niet!

Vrouw sterft aan kanker – haar hond gaat naar haar toe op de begrafenis en breekt iedereens hart