in

Pestkop slaat 15-jarige brutaal in het gezicht en breekt zijn bril, slachtoffer was bijna blind

Pesten op school is helaas nog steeds iets dat moeilijk te stoppen is. Kinderen blijven kinderen, en hoewel het frustrerend is, kennen vele kinderen nog steeds het onderscheid niet tussen wat goed is en wat fout is. Velen krijgen later in hun leven dan spijt van ze gedaan hebben.

En goed, we breken allemaal de regeltjes wel eens, maar iemand pesten omdat hij zwakker is, gaat gewoon te ver. Het leven van de 15-jarige Nathaniel Dryden werd een nachtmerrie.

Bepaalde leerlingen uit zijn school hadden het dagelijks op hem gemunt. Maar wat op een bepaalde dag zou gebeuren, had hij nooit zien aankomen.

De tiener uit het Britse Derbyshire was eerder al het slachtoffer geworden van een pestkop op school

Groot probleem
Jammer genoeg deed de schooldirectie niet om het pesten te stoppen. Nathaniel werd daardoor nog meerdere keren aangevallen door de pestkop, maar deze keer was het veel erger.

Op 16 februari kreeg Nathaniel een brutale klap in het gezicht waardoor zijn bril brak. De scherpe stukjes glas kwamen in zijn gezicht terecht, waardoor hij enorm veel bloed verloor.

Lees ook  Twee 15-jarigen aangehouden voor doodsteken 64-jarige man bij pinautomaat

Het was zelfs zo erg dat hij bijna doodbloedde. De stukjes glas hadden op een millimeter na zijn ogen geraakt. Maar de verwondingen hoe dan ook verschrikkelijk.

De 15-jarige tiener moet niet alleen herstellen van zijn wonden, hij moet ook psychologische bijstand krijgen om het trauma te verwerken.

Beide aanvallen waren zonder aanleiding. Zijn vader, Mick, een verpleger, vertelde het verhaal aan de Daily Mail: “De eerste aanval was op 23 januari.

Een kerel benaderde mijn zoon en begon hem te slaan in het gezicht, zonder reden. De school vertelde ons dat ze hem zouden schorsen.”

Maar de pestkop had een kompaan ingeschakeld om Nathaniel nog eens te belagen, deze keer door zijn bril te breken.

“Afgelopen woensdag 16 februari gebeurde de tweede aanval,” vertelt Mick. “Een andere kerel liep op mijn zoon af en vroeg hem of hij dacht dat het liefje van zijn maat een slet was.

Hij zei dat hij zou vertellen aan zijn vriend dat hij haar een slet had genoemd, terwijl hij dit helemaal niet had gezegd. Nathaniel protesteerde en zei dat hij nooit zoiets gezegd heeft.”

Lees ook  De 8-jarige Senna belannde 10 jaar geleden in het ziekenhuis tijdens aanslag op Koninginnedag

“Het was zo’n gewelddadige klap. Gruwelijk gewoon. Zijn bril brak in stukken waardoor hij zoveel verwondingen in zijn gezicht opliep.

Hij zat volledig onder het bloed. Eerst dacht hij dat hij aan het doodgaan was door de hoeveelheid bloed die hij verloor. Het stopte niet.”

Nathaniel werd naar het ziekenhuis gebracht waar zijn bloeding onder controle kon worden gehouden.

“Ik ben er kapot van. Geen enkele vader wil zijn zoon zoiets zien meemaken. Ik was getraumatiseerd. Sprakeloos. Wat een kwaadaardige aanval,” zegt Mick.

Het blijft moeilijk te controleren hoe jongeren met elkaar omgaan op school. Incidenten zoals deze zouden nooit mogen plaatsvinden.

We moeten beter ons best doen om pestgedrag op te sporen en tussen te komen. Scholen mogen geen kweekvijver zijn voor crimineel gedrag.

Er bestaat geen excuus voor pesten zoals dit. Nathaniel’s geval is zeer ernstig, en jammer genoeg niet het enige geval.

Alleen door middel van communicatie en bewustzijn rond het onderwerp kunnen we pesten uitroeien.

Help ons vechten tegen pesters door dit artikel te delen op Facebook. We wensen Nathaniel een spoedig herstel!

Dit jongetje werd geboren zonder kaak en kan niet spreken – 17 jaar later krijgt hij succes met onverwachte carrièrekeuze

Hond vastgebonden aan treinspoor – Politie stelt onderzoek in!