in

Pestkoppen dwingen 11-jarige Jack om gras te eten omdat hij vegetariër is.

Een 11-jarige jongen moest op school een vreselijke kwelling ondergaan omdat hij vegetariër is, zelfs tot op het punt dat de pestkoppen hem gras lieten eten.

Jack Shanahan heeft al drie jaar geen vlees meer gegeten, net zoals zijn hele gezin. Maar het is helemaal zijn keuze zei zijn vader Lee Hales. De vader legde uit: “We hebben hem onze overtuiging nooit opgedrongen. Wat ze willen doen en wat ze willen zijn, is altijd hun keuze geweest.”

Onlangs had Jack een heftig conflict met andere kinderen op school omwille van zijn dieet, maar volgens Lee doet de Archbishop Ilsley Catholic School in Birmingham alsof de jonge jongen het probleem is.

Lees ook  Bruid fluistert “heb net enorme boodschap gedaan” tegen bruidegom, niet wetende dat hij microfoon draagt

De vader legde uit dat de ruzie ontstond nadat Jack werd gepest en gedwongen werd om gras te eten. Hij antwoordde zijn klasgenoten dat ze kanker konden krijgen van het eten van vlees. Nadien gaf de leraar Jack een uitbrander.

Lee beweert dat de school heeft gezegd dat de jongen afgezonderd zou moeten worden en dat ze vroegen of hij naar een andere school kan verhuizen. De vader zei: “Kinderen zullen altijd kinderen zijn, dat beseffen we, maar soms kunnen ze ook erg wreed zijn. Eerlijk gezegd ben ik geschokt over de manier waarop de school deze situatie behandelt.”

Lees ook  Grap van Duitse tiener kost ouders 45.000 euro

Maar er is ook positief nieuws. De school paste de maaltijden aan zodat Jack ook vegetarisch kan eten. Een woordvoerder van de school wilde niet ingaan op deze individuele zaak, maar zei wel dat beschuldigingen over pestgedrag altijd heel ernstig worden genomen.

Mathijs (26) won dit jaar één miljoen euro, maar hij liet zich niet gek maken

Man schopt hond dood omdat hij op keukenvloer geplast had.