in

Pestkoppen lachen een blind meisje uit. Dan geeft de directeur haar een geel stuk touw…

Het is voor de meeste van ons moeilijk voor te stellen dat iemand met een lichamelijke beperking gepest en getreiterd wordt vanwege zijn of haar uiterlijk. Voor veel kinderen is dit echter de keiharde harde realiteit.

Dit is een wereldwijd probleem waar miljoenen kinderen dagelijks mee te maken krijgen. Zo ook Annalee Bielad, een 10-jarig meisje dat blind is.

De kinderen op school zijn tot op heden alles behalve aardig voor haar geweest. Ze noemen haar wel eens “engerd” of “monster”. Echter, Annalee gaat hier enorm goed mee om.

Lees ook  12 dingen die je ‘beter’ kunt als je dronken bent

“Kinderen pesten mij vaak omdat ze alleen kijken naar hoe ik eruit zie. Ze kijken alleen naar mijn uiterlijk, dat maakt me soms best verdrietig,” vertelt ze. Het lijkt erop alsof de studenten Annalee gewoon enorm onderschatten.

Annalee wil echter laten zien wat ze allemaal wél kan. Toen de jaarlijkse 800-meter sponsorloop op haar school werd gehouden, wilde Annalee koste wat het kost meedoen.

Ondanks dat Annalee de baan niet kon zien, en dus op het eerste gezicht niet mee kon doen, had de directeur van de school daar een mooie oplossing voor gevonden.

Lees ook  Nederlands echtpaar moederziel alleen op Franse camping: ’Dit nog nooit eerder gezien’

Annalee kon dan misschien de baan niet zien, maar dat hield haar niet tegen. Met de hulp van de directeur pakt Annalee een geel touw vast, terwijl ze met een klein beetje hulp over de finish wordt geleid. Bekijk dit prachtige moment in de video hieronder en deel deze met je vrienden als je respect hebt voor de actie van deze schooldirecteur!

Bruidegom kan zijn bruid niet aankijken. Toen ik zag waarom? Dit gaat de HELE wereld over!

Ze wilde van die hardnekkige vlekken in het toilet af. Wat ze daarvoor gebruikt? ZO handig!