in

Pestkoppen lachen met het gezicht van haar dochter. Maar kijk haar 25 jaar later wanneer ze alle haters het zwijgen oplegt.

Van zodra Lizzie Velásquez naar de kleuterschool ging, besefte het meisje dat ze anders was. En het was meteen ook de eerste keer dat ze gepest werd.

Toen Lizzie in 1989 geboren werd, woog ze amper 1,2 kg en haar gezicht zag er anders uit dan dat van andere baby’s op de kraamafdeling. Haar dokters stelden de diagnose van het syndroom van Marfan, een zeldzame aandoening. De aandoening verhindert dat Lizzie lichaamsvet opbouwt of gewicht bijkomt. Het zorgt ervoor dat ze sneller veroudert dan andere mensen en ze is tevens blind aan een oog.

In de kleuterschool begon men Lizzie te pesten en tijdens haar jeugd kreeg ze voortdurend te horen dat ze “walgelijk” was.

“Vroeger dacht ik dat iedereen er zoals mij uitzag. Ik besefte niet dat ze er niet uitzagen zoals mij”, vertelde ze aan de Daily Mail.

Lees ook  Jonathan verongelukt op zelfde weg waar boezemvriend Mike vijf maanden geleden crashte

Maar Lizzie ervoer het ergste geval van pesten toen ze 16 jaar oud was. Op een dag was ze online en stootte ze op YouTube op een vreselijke video. Een verwerpelijke persoon had een video over haar gemaakt en het online geplaatst. In de video, die miljoenen keren bekeken werd, noemde de persoon haar “de lelijkste vrouw ter wereld.”

Vreselijke woorden om te moeten horen.

Lizzie zegt dat haar wereld instortte. Ze las alle reacties en geen enkele persoon had iets aardig te zeggen over haar.

Het is gestoord om te bedenken dat duizenden mensen achter hun computer zitten en een 16-jarig meisje pesten dat aan een zeldzame aandoening lijdt. Hoe kunnen die mensen ’s nachts nog slapen?

Voor de meeste mensen zou zoveel haat niet te verdragen zijn. Maar Lizzie is niet zomaar iemand. Ze toonde alle haters hoe sterk ze is.

Lees ook  Verdachte (19) brute overval in Kampen ‘gaat kapot in de cel’ na mis handelingen, maar komt niet vrij

Vandaag is ze 28 jaar oud en een succesvolle zakenvrouw. Ze reist de wereld rond en geeft lezingen over haar leven en aandoening. Ze heeft haar eigen YouTube-kanaal met meer dan 700.000 volgers en ze gebruikt haar platform om pesten te bestrijden.

“Dit is mijn doel. Dit is wat ik de rest van mijn leven zal doen. Ik denk graag dat ik niet alleen mijn verhaal vertel, maar dat van iedereen”, vertelde Lizzie.

Lizzie toonde haar haters dat ze sterker is dan hen – en ze is meer succesvol dan zij ooit zullen zijn.

Lizzie heeft een bestseller geschreven over haar leven, ze is afgestudeerd aan de universiteit en ze heeft een familie en een succesvolle carrière.

Is het verhaal van Lizzie niet inspirerend? Als jij dat ook vindt, DEEL dit bericht dan met iedereen die je kent!

32-jarig monster, die zijn hond beet, trapte en sloeg in cel belandt

De 8-jarige Alex wordt gepest omwille van zijn zeldzame ziekte – dan tonen bikers wie de baas is.