in

Peter van der Vorst is er klaar mee…

Peter van der Vorst heeft zich laten uitschrijven als lid van de Rooms-Katholieke Kerk. De presentator ergerde zich al langer aan de vele schandalen in, en de behandeling van homo’s door de kerk. Een interview vrijdag in de Volkskrant met priester Antoine Bodar, gaf voor de geërgerde Van der Vorst het laatste zetje om te besluiten de katholieke kerk te verlaten.

„Net als de paus is Bodar een wolf in schaapskleren die onder het mom van geloof discrimineert en veel schade aanricht. Lang getwijfeld, maar ik ga me nu definitief uitschrijven”, schrijft de presentator op Twitter.

Lees ook  Wat deze man doodde, drinken velen onder ons elke dag. De dood loert in onze koelkast.

Bodar zei in het interview onder meer: „West-Europa is decadent geworden. Het feit alleen al dat wij in Nederland gezamenlijk de ziektekosten betalen voor het toenemend aantal mensen dat van geslacht wenst te veranderen – het aanbod schept de vraag: dat is een krankzinnig thema. Als je vindt dat je in het verkeerde lichaam zit, moet je niet naar een psycholoog, maar naar een psychiater. Ik was afgelopen winter in Ethiopië. Daar hebben ze geen last van mensen die omgebouwd moeten worden.”

Lees ook  De teleurgestelde 61-jarige wacht in het restaurant tevergeefs op de genodigden voor zijn verjaardag. Dan staat hij op om de verbaasde restaurantgasten een mededeling te doen.

Enkele dagen geleden zorgde een uitspraak van paus Franciscus al voor veel boosheid bij Van der Vorst. De paus opperde dat kinderen met ’homoseksuele neigingen’ een bezoek moeten brengen aan de psychiater. Van der Vorst: „Tja, wie er hier nou rijp voor de psychiater? Deze man is zelf stapelgek. Opmerkelijk dat er zo weinig Nederlandse katholieken tegen in opstand komen.”

Zó zien de vrouw en kinderen van Jochem Myjer eruit

Dave Roelvink kan de kinderwens van zijn vriendin niet vervullen