in

Piet (103) uit Steenbergen is genezen van corona

Ondanks de miserie die het coronavirus veelal met zich meebrengt, hebben we al een aantal keer fijn nieuws kunnen brengen. Alhoewel veel ouderen zwaar getroffen worden door de ziekte – en vaak ook overlijden – zijn er ook uitzonderingen.

Zoals de Italiaanse oma van 95 die onlangs het ziekenhuis mocht verlaten.

Steenbergse Piet is 103
Maar wat schetst de verbazing? De oudste mens die corona heeft overwonnen is misschien wel een Nederlander. Piet van Treijen uit Steenbergen welteverstaan, in de gezegende leeftijd van 103 jaar.

Zijn achterkleindochter Lotte van Koetsveld plaatste het bericht gisteren op Facebook, en inmiddels stond ze lokale krant BN De Stem te woord.

Lees ook  Veel mensen teleurgesteld na ontvangen eerste loonstrook

Op 22 maart had Piet de diagnose corona gekregen, vermoedelijk opgelopen in het verzorgingshuis waar hij woont; er was al een bewoner overleden.

De familie schrok zich een ongeluk, maar wist tegelijkertijd dat Piet een geweldig sterk baasje is: “Als je 103 wordt, moet je wel sterk zijn!”.

Zo fietste hij tot zijn honderdste jaar liefst 30 kilometer per dag! En was hij zijn hele werkende leven boer.

‘Gewoon’ weer beter
Gisteren kreeg de familie een telefoontje dat Piet vrij was verklaard van corona. Zonder ziekenhuisopname nog wel! Hij heeft slechts wat verkoudheidsklachten en koorts gehad, maar bleef er vrij stabiel onder.

Lees ook  Baby overleeft drie openhartoperaties maar sterft door schimmel in operatiezaal.

Voor Piet zelf lijkt het gebrek aan familiair contact lastiger geweest te zijn dan de corona zelf, afgaande op de familie: “Hij snapte maar niet dat er niemand langs mocht komen.”

Helaas kan dat nu nog steeds niet, maar met wat geduld zit dat er op termijn gewoon weer in. Piet kan er voorlopig weer tegenaan!

Wat een kranige knar! En wat een sterk lichaam moet hij hebben.

Het allerbeste gewenst voor Piet en zijn familie. Geniet ervan samen!

Waarom hebben we Bridget Maasland al weken niet meer in RTL Boulevard gezien?

Sara met astma sterft door coronavirus – ze werd 28 jaar