in

Pizzabezorger Siam (14) kreeg klappen van boze klant: ‘Ongelofelijk dat je een kind slaat om een pizza’

Pizzakoerier Siam (14) reed vrijdagavond in opdracht van zijn manager terug naar een klant aan de Soesterweg in Amersfoort die zijn bestelling zou zijn vergeten te betalen. In plaats van de verschuldigde 20 euro kreeg Siam een flink pak slaag.

Vier dagen na de mishandeling is de 14-jarige Siam uit Amersfoort nog altijd erg geschrokken van wat hem overkwam. Hij durft niet alleen thuis te zijn en zit onder de blauwe plekken en kneuzingen. Ook de manager van het New York Pizzafiliaal aan de Van Randwijcklaan in Amersfoort, Saliba, kan nog altijd niet geloven dat een van zijn bezorgers zó door een klant is toegetakeld. ,,Van alle jongens die bij mij werken, hebben ze wel de rustigste gepakt. Het is een heel goede jongen. We maken wel vaker woordenwisselingen tussen bezorgers en klanten mee, maar zo heftig en met zoveel geweld heb ik nog nooit meegemaakt.’’

Niet betaald
Hoe het gesprek zo is geëscaleerd? Siam snapt het zelf nog steeds niet. Meteen na de mishandeling heeft hij aangifte gedaan bij de politie. ,,Om 18.00 uur ’s avonds bezorgde ik aan de Soesterweg een paar pizza’s. Het was een bestelling via Thuisbezorgd, dus ik dacht dat er al was betaald. Maar toen ik klaar was met werken controleerde ik mijn bestellingen en miste ik geld. Ongeveer 19 euro. Mijn manager en ik hebben alles gecheckt en zo kwamen we erachter dat deze klant nog niet had betaald.’’

Manager Saliba bevestigt dit verhaal en beaamt ook dat hij met bezorger Siam heeft afgesproken dat hij na zijn dienst terug zou rijden naar het adres.

Lees ook  De meisje van 2 mist een arm. Haar ouders wisten niet dat er nog iets anders ontbrak.

,,Ik heb de klant gebeld, maar die nam niet op. Toen zei ik tegen Siam: ga maar even terug. Dat je een kind slaat vanwege een pizza, ongelofelijk. Ik heb camerabeelden waarop je ziet hoe hij de zaak uitloopt en daarna weer wankelend binnenkomt.

Siam: ,,Mijn moeder belde mij onderweg, dus ik was met haar aan de lijn toen ik daar aanbelde. Ik vertelde wie ik was en wat ik kwam doen, maar ik hoorde een vrouwenstem roepen dat ze al had betaald en dat ik een oplichter was. De man deed de deur dicht. Ik bleef wachten, want ik dacht misschien gaat hij het geld halen en ineens gooit die man de deur open en zegt dat ik moet oprotten omdat ik een oplichter ben. Toen liep hij op me af.’’

Siam gaat er naar eigen zeggen vandoor, maar struikelt over een steen en valt. ,,Ik draai me om en krijg een paar klappen op mijn hoofd. De man schopte me en greep me bij de keel. Ik schreeuwde hard om hulp. Ik zag die vrouw en haar zoontje in de deuropening staan. Maar ze deden niks. Toen zei de vrouw dat het genoeg was en ben ik zo snel mogelijk weggerend.”

Het is dan ongeveer 21.00 uur ’s avonds. Siam verstopt zich in een nabijgelegen steegje. ,,Ik zat gehurkt achter een auto en belde mijn moeder opnieuw. Zij had alles gehoord en moest huilen. Ze belde de politie en mijn vader. Op dat moment rijden er twee mannen en een vrouw in een auto langs. Ze vroegen me wat er was gebeurd. Ik vertelde dat een man mij had geslagen en dat mijn fiets en oordopjes daar nog lagen. Zij zijn met mij teruggegaan.”
Oplichter

Lees ook  Jihadbruid Shamima (19) op de vlucht geslagen

Bij het huis stonden veel mensen op straat. Ook de man die hem zou hebben aangevallen. ,,Hij kwam op mij aflopen en noemde mij weer een oplichter. Ik was zo bang dat ik er weer vandoor ging. Pas toen ik de auto van mijn vader langs zag rijden durfde ik weer tevoorschijn te komen. De man ging er in de auto vandoor toen hij mijn vader en oom zag.”

Kort na de gebeurtenis plaatst de vrouw in een besloten groep op Facebook een bericht dat ze ‘de bezorger heeft betaald, dat hij later terugkwam en dat zijn familie vijf minuten later ook voor de deur stond, met alle gevolgen van dien’. De vrouw laat op vragen van deze krant weten niet te willen reageren vanwege het nog lopende politieonderzoek.

De politie bevestigt de aangifte van mishandeling. ,,We hebben de zaak in onderzoek en zijn op zoek naar getuigen. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht”, aldus politiewoordvoerder Remy Berkesteijn.

Manager Saliba laat weten dat New York Pizza aangifte doet van diefstal, omdat de klant de pizza’s nog niet zou hebben betaald. Siam gaat voorlopig niet aan het werk. ,,Ik ben de dag erna naar de huisartsenpost gegaan en daar zeiden ze dat ik overal kneuzingen had. Ik slaap nu veel.”

’Nieuwe plan voor stikstofcrisis: maximaal 70 km/ op snelweg’

Dirco laat werkgever KLM op zijn rug tatoeëren