in

Politie deelt foto van bombrief: zo zien ze eruit

De politie heeft een foto vrijgegeven van een van de bombrieven die de afgelopen dagen verspreid zijn aan meerdere bedrijven.

Vanochtend werd er een aangetroffen bij het Okurahotel in Amsterdam. De brief is voor nader opsporingsonderzoek naar het Nederlands Forensisch Instituut gebracht.

Om meer duidelijk te geven heeft de politie nu twee afbeeldingen verspreid. “Eén van de bombrief en een exemplaar zoals deze door het CIB wordt verzonden met opdruk van de afzender en niet met een sticker.”

De brief werd bij het Okurahotel door het personeel herkend door het nieuws van gisteren. “Daarop hebben ze heel adequaat gehandeld en de brief niet opengemaakt”, zegt een politiewoordvoerder.

De brief was voorzien van een sticker van het CIB en had een verdikking. Uit onderzoek van de recherche is gebleken dat het incassobureau niet bij de zaak betrokken is.

Lees ook  Amber (18) van fiets gemaaid en voor dood achtergelaten: “Hij reed zonder vertragen gewoon verder”

Brandschade
Er kwam gisteren ook een brief binnen bij het CIB. Deze brief bleek bestemd voor een bedrijf in Maastricht, maar is daar niet aangekomen.

De politie: “De brief is via een postsorteercentrum aan de hand van de vervalste afzendergegevens terecht gekomen bij het CIB in Rotterdam. Deze brief had wel brandschade opgelopen, maar was niet ontploft.”

Het is de zevende bombrief die in korte tijd werd bezorgd. De afgelopen dagen zijn meerdere bombrieven verstuurd naar verscheidene bedrijven. Met het Okurahotel inbegrepen, gaat het om:

Lees ook  Mannen worden pas volwassen als ze over de 40 zijn, aldus de wetenschap.

– twee hotels in Amsterdam,
– een tankstation in Amsterdam,
– een makelaarskantoor in Utrecht,
– een tankstation in Rotterdam,
– een autobedrijf in Rotterdam,
– een incassobureau in Rotterdam, het CIB.

De explosieven gingen niet af, maar hadden volgens de politie zwaar lichamelijk letsel kunnen veroorzaken.

De politie houdt er rekening mee dat alle brieven van dezelfde afzender zijn en onderzoekt alle scenario’s, waaronder ook afpersing.

De omgeving rondom het Okura werd niet afgezet en het hotel is niet ontruimd. Gasten van het hotel mochten gewoon in- en uitlopen.

Medewerkers van Okura deelden koffie uit aan de aanwezige pers en van een dreigende situatie was geen sprake.

Tien handen verwoest door vuurwerkongelukken – Jongste slachtoffer peuter (3)

Lil Kleine geeft eindelijk uitleg over ‘dode’ hond