in

Politie houdt man in Wemeldinge aan na slaan vader

Wemeldinge – Donderdagavond is bij een woning in Wemeldinge een zoon aangehouden, nadat hij zijn vader flink had geslagen. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Het incident gebeurde rond 19.30 uur. Toen agenten ter plaatse kwamen, vertelde de zoon dat zijn vader nog in de woning was. De man werd aangehouden en voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht.

Lockdown treft Nederlandse vakantiegangers in Portugal

Aldaar werd een alcoholtest en een speekseltest afgenomen, omdat alcoholgebruik – ook in combinatie met drugs – een belangrijke risicofactor voor geweld is. Bij de alcoholtest blies de man een F-indicatie (meer dan 570 ug/l). De speekseltest testte positief op amfetamine en cocaïne. De man zit nog vast.

Drempel
Gebruik van alcohol of drugs kan de drempel om geweld te plegen aanzienlijk verlagen. Staat het vast dat men onder invloed van drank of drugs zwaar geweld heeft gebruikt, dan kan de officier van justitie een hogere straf eisen dan de gebruikelijke strafeis. Of de officier dit ook echt eist, hangt ook af van onder meer de persoonlijke omstandigheden.

Moeder gooit haar pasgeboren baby door een hotellobby terwijl ze ruzie maakt met haar vriendje

Tiener weigert kankerbehandeling zodat haar ongeboren zoontje kan leven

Samantha de Jong vecht voor haar leven