in

Politie houdt Rotterdammer (72) aan voor mysterieuze moord uit 1991

De politie heeft 28 jaar na de mysterieuze moord op Aziz Muhammad (40) een verdachte aangehouden. Vandaag werd een 72-jarige Rotterdammer opgepakt in zijn woning in Rotterdam-West.

Tips, binnengekomen nadat het tv-programma Opsporing Verzocht enkele weken geleden opnieuw aandacht aan de oude moordzaak besteedde, hebben in combinatie met nieuw technisch onderzoek voor de doorbraak gezorgd.

,,We zijn blij met de aanhouding’’, zegt René Bergwerff, leider van het coldcaseteam in Rotterdam.

ondagochtend 8 september 1991, rond 11.30 uur, werd op de Spangensekade in Rotterdam het stoffelijk overschot gevonden van Aziz Muhammad. De lugubere vondst – zijn lichaam lag in de kofferbak van zijn eigen stationwagen – werd de volgende dag in de media gebracht, maar bleef daarna onderbelicht én onopgelost.

Lees ook  6 Dingen die in ieder familie WhatsApp-gesprek gebeuren

Vastgebonden
Op het touw waarmee Muhammad destijds was vastgebonden werd in oktober dit jaar dna aangetroffen.

Naast het dna van het slachtoffer werden er ook andere, niet nader benoemde sporen ontdekt. Het programma Opsporing Verzocht leverde afgelopen oktober vier tips op.

Volgens Bergwerff hebben én het dna-onderzoek én de tv-uitzendingen geleid tot de aanhouding van deze verdachte.

,,De verdachte heeft over het motief nog niets verteld’’, meldt Bergwerff. ,,We gaan hem verhoren en de komende dagen zal duidelijk worden wat hij kwijt wil en wat zijn eventuele rol is geweest. Het onderzoek gaan nog wel eventjes door.’’

Schijnhuwelijk
Aziz Muhammad kwam uit Pakistan en was daar getrouwd. Zijn vrouw en hij kregen vijf kinderen. Om hen een beter leven te geven kwam Muhammad halverwege de jaren 80 naar Nederland om geld te verdienen.

Lees ook  Pijnlijk! Het gaat niet zo best met Patricia Paay zo te zien!

Uiteindelijk belandde hij in Rotterdam waar hij – illegaal – als meubelstoffeerder aan het werk ging. Hij werkte op verschillende plekken in Rotterdam en woonde afwisselend bij vrienden en familie.

Om van het predicaat ‘illegaal’ af te komen ging hij in 1988 een schijnhuwelijk aan. Hij betaalde de vrouw 12.000 gulden voor haar jawoord. Hoe hij aan zoveel geld kwam, is niet duidelijk. De dag voor zijn overlijden werkte Muhammad nog met zijn neef bij de meubelstoffeerder.

 

Britse bijstandsmoeder miljonair na dubbele winst bingo: ’Ongelofelijk’

Bert (66) ziet vader en zoontje in het donker doodziek konijn dumpen: ‘Schofterig’