in

Politie pakt vrouw (52) op na dodelijke steekpartij in Rotterdam

Een man (72) is gistermiddag overleden na een steekpartij in een woning aan de Cliostraat in Rotterdam-Hillegersberg. De zeventiger was er ernstig aan toe en moest worden gereanimeerd. Dat mocht niet meer baten.

Een Rotterdamse vrouw (52), volgens omwonenden een buurvrouw van elders in de flat, heeft zichzelf aangegeven bij de politie en is hierop aangehouden. De man is het tweede slachtoffer in Rotterdam dit jaar van dodelijk geweld.

Ten tijde van de dodelijke steekpartij was een benedenbuurman op bezoek bij het slachtoffer, dat Max heet. De betrokken buur is behoorlijk overstuur na het incident, dat zich voor zijn ogen afspeelde. Volgens buren kwam de aangehouden vrouw, die in de flat bekendstaat als Angel, regelmatig bij Max over de vloer. ,,Om te drinken’’, zegt een van hen. ,,De twee zijn nogal aan de alcohol.’’

Lees ook  Fajah Lourens schrikt van uiterlijk

De vrouw staat in de flat bekend als alcoholist die al vaker ‘de boel op stelten heeft gezet’. ,,Ze zorgt regelmatig voor overlast. Dan komt de politie de straat in rijden en krijgt ze aandacht’’, vertelt een flatbewoonster. ,,Ze heeft ook al eens gezegd thuis de gaskraan open te draaien en de boel op te blazen. Bij andere incidenten moesten zelfs de hulpdiensten eraan te pas komen.’’ Een andere bewoner: ,,Angel is een probleemgeval dat hier eigenlijk niet hoort te wonen.’’

Lees ook  Kinderen zien op online les hoe docente mishandeld wordt, slachtofferhulp voor leerlingen

Wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld en waarom de zestiger het met de dood moest bekopen, blijft vooralsnog een raadsel. ,,Ik heb begrepen dat Max open deed toen ze aanbelde en ze vrijwel direct op hem in stak’’, zegt een flatbewoner.

Jennifer Lopez (50) geniet in badpak op het strand

Nieuwe look voor Chantal Janzen