in

‘Politie was al jaren op de hoogte van misbruik atletiekcoach’

De politie zou al jaren geleden signalen hebben gekregen van het misbruik van jonge atletes, gepleegd door de Rotterdamse atletiektrainer Jerry M., zo meldt De Telegraaf. Een van de slachtoffers stapte naar eigen zeggen al in 2000 naar de politie, nog vóór de verjaringstermijn, zo schrijft de krant.

Het slachtoffer wilde aangifte doen van ernstig misbruik, maar zette dat later om in een melding toen ze van de politie te horen had gekregen wat de consequenties van die aangifte zouden zijn. ,,Ik stond er destijds helemaal alleen voor. Mijn melding is bij de politie helaas kwijtgeraakt’’, vertelt het slachtoffer in de krant.

Lees ook  Als ze de baby in zijn armen legt, wordt het hem duidelijk waarom ze hem wil verkopen.

Vervolgens werd in 2009 bij de zedenpolitie in Hoogvliet opnieuw een melding gedaan van M.’s misdragingen. Ook hier werd uiteindelijk afgezien van aangifte, opnieuw nadat de politie de melder had gewezen op de gevolgen.

Hoewel M. afgelopen zomer volledig heeft bekend bij het instituut voor sporttuchtrecht, is bij het OM niks bekend over de trainer. ,,We gaan nu kijken of wij meldingen, signalen of aangiften binnen hebben gehad’’, aldus een woordvoerder.

Lees ook  Maddie-verdachte had badpakjes in zijn camper

Bruiloft wordt gestopt door iemand achter in de kerk – de bruid draait zich om en barst in tranen uit

Geweldige carrièreswitch voor Donny Roelvink.