in

Politie zoekt ‘kettingrukker’ na zeker 12 incidenten met oudere vrouwen

Op verschillende plekken in de provincie Utrecht zijn oudere vrouwen het slachtoffer geworden van wat de politie een ‘kettingrukker’ noemt. De verdachte is een man van 20 tot 30 jaar oud en heeft een lichte huidskleur.

De verdachte dankt zijn bijnaam aan de manier waarop hij toeslaat. De man rukt sieraden af van zijn slachtoffers.

Hij doet dat met zo veel kracht, dat de politie vreest dat mensen ernstig gewond kunnen raken als de verdachte niet snel opgepakt wordt.

Lees ook  De 11-jarige toont zijn vrienden trots zijn vondst. Een minuut later vindt de moeder zijn lichaam ZO op straat.

Signalement:
– Man
– Lichte huidskleur
– Blond haar
– 20-30 jaar
– Normaal/gespierd postuur
– Rijdt op een scooter of een soortgelijk voertuig

De dief slaat vooralsnog steeds in een andere plaats toe. Er zijn sinds dinsdag tot en met vandaag incidenten gemeld in Leusden, Bunschoten, Driebergen, Hoevelaken, Huizen, Zeist, Eemnes, Baarn, Soest, Bussum, Hilversum en De Bilt.

Werkwijze
De politie omschrijft de werkwijze van de ‘kettingrukker’ als volgt: “De man rijdt op een scooter langs een fietsende of wandelende vrouw en trekt de sieraden van de hals van de vrouw of doet daar een poging toe.”

Lees ook  Vrachtwagen in brand gestoken, slapende chauffeur ernstig gewond

Alle slachtoffers waren 65-plussers, meestal zelfs 80-plussers. Nadat ze beroofd zijn, hebben de vrouwen vaak last van hun hals en blauwe plekken. Een van hen is tijdens de diefstal gevallen.

De politie is op zoek naar getuigen en heeft een lijst met de locatie en tijdstippen van de incidenten gepubliceerd.

Kind van 1,5 jaar opgesloten in hondenhok, omgeven door slangen

Laat Sylvana IJsselmuiden hier nét iets teveel van zichzelf zien?