in

Politie zoekt man die toekeek hoe iemand zich voor metro wierp en daarna zonder iets te zeggen opstapte en doorreed

De politie heeft op vraag van het parket van Brussel een opsporingsbericht verspreid voor een man die begin vorige maand toekeek hoe iemand zich voor een aanstormende metro wierp in het station Tomberg in Sint-Lambrechts-Woluwe. In plaats van de chauffeur te verwittigen, stapte de getuige gewoon op en zette hij zijn reis verder.

De feiten gebeurden op zaterdag 11 april. Rond 9.40 uur stond een man te wachten aan het begin van het perron van metrostation Tomberg in Sint-Lambrechts-Woluwe. Toen de metro aankwam, wierp hij zich op de sporen.

  Jac (77) vindt jerrycan met vloeistof voor brandend huis van buren en grijpt snel in

Op dat moment stond de man die de politie nu zoekt, op enkele meters van het slachtoffer. “Hij stapte vervolgens in de metro zonder de chauffeur te verwittigen.

De man is uitgestapt in het station Merode”, aldus de politie, die verder niets vrijgeeft over de omstandigheden van de wanhoopsdaad.

Op videobeelden is te zien dat de getuige een bril droeg, een grijze jeans, een beige jas met vier grote zakken op de voorzijde, een pet en basketschoenen in zwart en wit van het merk Nike.

  Mega-oplichting met mondkapjes

Hij had een zwarte schoudertas bij en droeg – opvallend – een witte latex handschoen aan de linkerhand.

De politie vraagt aan de man om zich te melden. Ook mensen die de man menen te herkennen, wordt gevraagd om contact op te nemen op het gratis nummer 0800/30.300.

Zwangere Katja Schuurman: ‘Ik heb recent een slokje alcohol geproefd’

Nog altijd dikke mik tussen Bridget Maasland en ex-schoonmoeder Rachel Hazes