in

Redders vinden een pony met gekrulde hoeven die na 10 jaar verwaarlozing nog nauwelijks kan wandelen.

De Animaux en Péril in België hebben al veel gevallen gezien van dierenmishandeling en verwaarlozing. Maar iets wat een paard genaamd Everest en een pony genaamd Polly moesten doorstaan, hadden ze nog nooit gezien.

Je hoeft geen dierenarts te zijn om de verwoestende effecten van jarenlange verwaarlozing op hun gezondheid op te merken.

De paarden verbleven meestal achter slot en grendel, waardoor het publiek hen nooit te zien kreeg. Uiteindelijk werd er door een familielid van de eigenaar een klacht ingediend. Het gebrek aan verzet tijdens de redding van de dieren was het eerste wat in het oog sprong. De eigenaar van de dieren gaf hen uiteindelijk vrijwillig uit handen.

Lees ook  HIJ STEEKT ZIJN HAND DIEP IN EEN BETONNEN GAT, WAT HIJ ER UITHAALT? ONGELOFELIJK!

Het “huis” van Everest en Poly was eerder een folterplaats. De eigenaar bekende dat de dieren gedurende drie maanden niet uit hun zelfgemaakte stal waren geweest.

Het feit dat een paard maandenlang in een kleine ruimte wordt opgesloten, is op zich al vreselijk maar de eigenlijke omstandigheden waren nog erger. Ze stonden in een schuurtje van nog geen 60 cm breed.

Hun vacht zat onder de vlooien. De gekrulde hoeven van Poly waren nog het ergst en meest huiveringwekkende van al.

Redders zagen dat hij nauwelijks kon wandelen. De ernst van de hoeven deed vermoeden dat ze al 10 jaar niet getrimd werden.

Lees ook  11 dingen die we vaak bij een hond doen, maar waaraan hij eigenlijk een hekel heeft

Het was zo erg dat de hoeven wel 540 graden gekruld waren.

Everest en Poly werden behandeld in het opvangcentrum en begonnen algauw tekenen van verbetering te vertonen. De hoeven van Poly werden getrimd aan een veilig ritme om zijn postuur niet al te drastisch te veranderen.

Animaux en Péril heeft de vraag opgeworpen hoe gerechtigheid hier zal geschieden na tien jaar van verwaarlozing. Hopelijk wordt er inderdaad hard opgetreden, terwijl Everest en Poly eindelijk aan een gelukkig leven kunnen beginnen.

DEEL dit bericht met iedereen die je kent om deze schrijnende vorm van dierenverwaarlozing onder de aandacht te brengen!

61-jarige Rotterdammer gebruikt deze briljante truc om een dagje vrijaf te krijgen – de reactie van zijn knappe collega deed me hardop lachen.

Wat een mooi gebaar! Mede dankzij Yolanthe en Wesley kan blinde baby Miguel geopereerd worden