in

Redders vormen menselijke ketting om bijna 100 puppy’s van brand te redden

Voorbijgangers en brandweermensen vormen een menselijke ketting om 86 puppy’s uit een brandende dierenwinkel te redden.

Op 3 januari van dit jaar ontstond er een brand in een magazijn aan de achterzijde van de dierenwinkel Puppy Love. Het magazijn zat vol motorvoertuigen en ging in vlammen op.

Er bestond grote angst dat het vuur ook de dierenwinkel in as zou leggen, met de puppy’s er nog in. De brandweer kwam snel ter plekke en kreeg spontaan hulp van omstanders en buurtbewoners.

De redding was niet makkelijk, Dan Cook, die in een nabij restaurant werkt, was een van de eerste redders. Hij vertelde aan FOX 61: „Ik had een moersleutel bij me en sloeg de deur kapot en we klommen naar binnen en we sneden onszelf, maar we kregen ze er allemaal uit.”

Lees ook  Moederhond en 9 puppy’s gedumpt op parkeerplaats van kerk

Het onbreekbare glas maakte de reddingsdaad er niet makkelijker op. Uiteindelijk werd een standbeeld gepakt om de voordeur helemaal kapot te maken.

Brandweercommandant Steve Williams vertelde dat ze „een menselijke keten vormden” om alle 86 hondjes veilig uit de dierenwinkel te krijgen. Door het snelle optreden van iedereen was er alleen materiële schade en vielen er gelukkig geen slachtoffers.

Lees ook  Ze lieten deze laboratoriumaap alleen achter op een verlaten eiland. 30 jaar later vinden ze hem ZO! Walgelijk!

De pups werden direct door aanwezige dierenartsen gecontroleerd. Een aantal pups was erg geschrokken, het zijn natuurlijk nog baby’s. Maar gelukkig waren ze allemaal ongedeerd.

De eigenaars van Puppy Love bedankten oprecht de gemeenschap die er alles aan deed om hun schattige honden te redden.

We sluiten ons hierbij aan! Aan alle betrokkenen ontzettend bedankt voor jullie heldhaftige acties!

Verblufte bever wordt onverwacht als leider van 150 koeien gekozen

Voetballers in de cel na recordvangst van 2,4 ton cocaïne in haven