in

René V. (23) stak vrouwen voor de kick: ‘Ik heb enorm spijt’

Hij bekende na zijn aanhouding, en dat deed hij vandaag in de rechtbank weer. De 23-jarige René V. wordt onder meer verdacht van poging tot doodslag op vijf hardlopende of fietsende vrouwen in de buurt van Egmond en Castricum. Hij blijft daarvoor in ieder geval tot 17 oktober vastzitten. Dan wordt de zaak inhoudelijk behandeld.

V. zegt spijt te hebben van zijn daden. “Ik schaam me voor mijn vriendin en mijn schoonouders”, zei hij in de rechtszaal. V. zei dat hij de slachtoffers niet wilde doden. “Ik wilde ze alleen schrik aanjagen.”

Lees ook  Vader (39) uit Utrecht slaat 3-jarige zoontje halfdood en dumpt hem in water

Meisje van 15
Eind vorig reed V. twee vrouwen aan op de Zanddijk in Castricum. Daarna stak hij ze. Een vrouw van 18 jaar oud liep daarbij een klaplong op. Een paar dagen daarna stak hij een 18-jarige hardloopster neer en in januari van dit jaar stak hij een meisje van 15 vanuit zijn auto.

Tracker
De politie heeft tijdens het onderzoek een tracker op de auto van de man geplaatst. Hij werd op die manier gevolgd en kon op die manier in verband worden gebracht met de zaken.

Lees ook  AANSLAG MOSKEE Zwitserland: 1 DODE 3 GEWONDEN!

Miniatuurvoorbeeld Lees ook:
Man aangehouden voor neersteken willekeurige hardlopers Noord-Holland
Er kwam vandaag in de rechtbank nog een aanklacht bij: V. zou in november 2018 nog een vrouw hebben aangereden, en vervolgens zijn doorgereden.

Stalking en bedreiging
De advocaat van de slachtoffers, Liesbeth Diesveldt, zegt dat haar cliënten nog altijd in shock zijn. Zelf is ze vooral erg geïnteresseerd in de psyche van de verdachte. Daar wordt nog onderzoek naar gedaan.

Naast de steekincidenten wordt V. ook verdacht voor stalking en bedreiging. In totaal zijn er elf aanklachten tegen hem.

Terecht ontslag voor docent die leerlingen na aanslag Utrecht in de steek liet

Zussen verdrinken in Grieks zwembad