in

René zwaar toegetakeld na avondje in kroeg: ‘Er werd p*dofiel naar hem geschreeuwd en toen kwamen de klappen’

Een avondje gezellig naar de kroeg met vrienden is voor de 52-jarige René van der Hoeven uitgelopen op een drama.

De man uit Gouda werd dit weekend ernstig mis handeld. Het resultaat: zwaar gekneusde ribben, een gebroken neus en ernstige verwondingen aan zijn gezicht.

De mis handeling gebeurt in nacht van zaterdag op zondag in café Gouwezicht in Boskoop. René is daar met vijf vrienden.

“Om 01.00 uur moest de kroeg dicht, dus hij zei tegen zijn vrienden: lopen jullie maar vast naar de taxi, dan reken ik af, ga even plassen en kom eraan”, vertelt dochter Fabiënne aan Hart van Nederland.

Bewusteloos geslagen
Als René niet veel later naar buiten loopt, gaat het mis. “Toen werd er ‘p*dofiel’ naar hem geschreeuwd en op dat moment kreeg hij een klap op zijn achterhoofd, waardoor hij bewusteloos op de grond viel.”

Lees ook  Zien: Het gaat niet zo goed met Famke Louise!

Volgens dochter Fabiënne wordt haar vader door een groep van vijftien jongeren mishandeld. De man wordt getrapt en valt nadat hij is bijgekomen, nogmaals flauw. Na de mishandeling wordt René met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Geen verdachten
De politie heeft nog geen verdachten opgepakt voor de zware mishandeling, zegt een woordvoerder tegen Hart van Nederland.

Ze zijn nog bezig met onderzoek. René heeft inmiddels aangifte gedaan vanwege de mishandeling. “De politie is er gelukkig heel erg serieus mee bezig”, zegt dochter Fabiënne.

Veel pijn
Inmiddels gaat het weer wat beter met René. “Met mijn vader gaat het gelukkig de goede kant op. Zijn gezicht herstelt snel, alleen zijn ribben doen nog heel erg pijn”, zegt Fabiënne.

Lees ook  Verslaafde vader laat dochter adopteren: 24 jaar later toont zijn collega het ondenkbare

Haar vader is er nog niet aan toe om zelf te reageren. “Hij is momenteel toe aan rust.”

Motief onbekend
Dochter Fabiënne heeft geen flauw idee waarom haar vader zo werd toegetakeld. Ook weet ze niet waarom hij voor pedofiel werd uitgescholden.

“Nee, ik heb geen idee. Zijn vrienden zijn hem gaan helpen en toen werd mijn vaders vriend ook ‘pedofiel’ genoemd”, zegt ze.

Volgens haar komt de mis handeling dan ook volledig uit het niets. Fabiënne hoopt dat mensen die meer weten zich bij de politie melden, zodat de daders snel kunnen worden opgepakt.

Heftig: “Willem Alexander in levensgevaar vanwege ernstige longziekte!”

‘Jos B. verzon zijn verklaring, hij kon Nicky onmogelijk hebben zien liggen’